Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Més de 25 anys protegint la biodiversitat de Tamariu

Escrit per a 27 de Setembre de 2019

  • Enguany uns 50 estudiants de biologia alemanys estudiaran l’ecosistema de Tamariu.
  • Participaran també de la neteja del fons marí de diumenge

Des de l’any 1993, l’Associació de Veïns i Amics de Tamariu (AVAT) impulsa diverses iniciatives per a la protecció de l’ecosistema i el fons marí de Tamariu i el seu entorn. Així, porten més de 25 anys protegint la biodiversitat de Tamariu. Enguany amb la col·laboració de la Facultat de Biologia de la Universitat Eberhard Karl de Tübingen (Alemanya), s’analitzarà i s’estudiarà l’evolució de l’ecosistema de la badia.

L’acumulació de residus al mar és una de les qüestions que més preocupen en l’àmbit de la preservació del medi ambient. Malgrat que cada vegada hi ha més consciència, encara queda un llarg camí per recórrer. Per sort, a la Costa Brava fa temps que es treballa en aquesta línia, i un dels casos més exemplars és el de Tamariu.

En aquest sentit, una cinquantena d’estudiants de biologia alemanys participaran en les accions per preservar la badia de Tamariu. Així, duran a terme una neteja del fons marí de Tamariu aquest diumenge 29 de setembre. En aquest sentit, cal sumar-hi la important participació del Club d’Immersió de la Facultat de Biologia de la Universitat de Barcelona (UB), i del centre de submarinisme de Tamariu, Stollis Diverbase, qui facilita el suport tècnic i els subministres necessaris dels equips d’immersió.

D’altra banda, cal destacar que els treballs els poden desenvolupar també gràcies a la col·laboració de l’Hotel Hostalillo. L’establiment allotja estudiant i professors des del 2006. A més, facilita tots els mitjans, instal·lacions i serveis necessaris per a la realització d’aquests estudis. 

Col·laboració de prestigi

Més enllà de les tasques presencials, la Universitat Eberhard Karl de Tübingen també ha publicat diversos articles i estudis relacionats amb el fons marí de la badia de Tamariu i d’altres indrets de la Costa Brava, així com col·laboracions científiques amb museus i universitats d’Alemanya, Anglaterra i els Estats Units.

Fundada el 1477, aquesta universitat és una de les més prestigioses i antigues del vell continent, amb més de 1500 estudiants matriculats en Biologia, dels quals una cinquantena es troben a l’Hotel Hostalillo des de finals de setembre fins a principis d’octubre.

Aquesta iniciativa arriba poques setmanes després que a Llafranc i Calella es recollissin prop de 50 quilos de brossa. Així doncs, des de l‘AVAT porten més de 25 anys protegint la biodiversitat de Tamariu amb accions com la de la neteja del fons marí.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *