Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Més de 100 denúncies d’explotació laboral

Escrit per a 22 de Juliol de 2019

  • El perfil d’Instagram @explota_brava ha rebut més de 100 denúncies d’explotació laboral a la Costa Brava
  • L’objectiu de la plataforma és fer visible la precarietat laboral dels joves durant l’estiu

Mitjançant la xarxa social Instagram, Arran Baix Empordà ha començat una campanya per fer visible la precarietat laboral del territori. En aquest sentit, en menys de dos mesos han rebut més de 100 denúncies d’explotació laboral a la Costa Brava.

Ràdio Palafrugell s’ha posat en contacte amb la portaveu del compte i d’Arran Baix Empordà. La jove ha volgut mantenir l’anonimat per tal d’evitar represàlies contra l’acció que estan duent. Una iniciativa que va sorgir per posar de relleu la precarietat laboral que comporta el model econòmic sustentat en el turisme

Malgrat que la majoria de denuncies són per a petites empreses o comerços, també hi ha grans multinacionals. De fet, tot i que les denúncies es fan públiques de forma anònima, la responsable de Explota Brava, reconeix que la majoria les fan joves estudiants.

A més a més, bona part dels casos que reben són de precarietat laboral dins de l’àmbit de l’hostaleria. Així, es poden veure casos de persones que treballen més hores del compte, sense contracte o sense les hores de descans corresponents.

Espai de denúncia i de consells

D’altra banda, la portaveu d’Explota Brava, també ha destacat quin és el següent pas que persegueix la iniciativa. El perfil també vol ser un espai de consells i com actuar davant l’explotació laboral.

Així doncs, en poc més d’un mes el compte ha rebut més de 100 denúncies d’explotació laboral a la Costa Brava. De moment, més enllà de posar de manifest el que passa a la nostra zona, no es marquen cap objectiu. Us deixem amb l’entrevista íntegra amb la portaveu d’Arran Baix Empordà i @explota_brava.

Conversa amb la portaveu d’Arran Baix Empordà i Explota Brava

Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *