Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Meritxell Benedí (Institut Català de les Dones): “Els drets es perden en una facilitat espantosa i es tarda molt en guanyar-los”

Escrit per a 6 de Març de 2023

  • Mònica Alcalà va avançar les polítiques feministes que vol impulsar Esquerra Republicana a Palafrugell.

La candidata d’Esquerra Republicana de Palafrugell a l’alcaldia, Mònica Alcalà, va explicar les polítiques feministes que s’impulsaran, si formen part de l’equip de govern. Ho va explicar en un acte al Museu del Suro amb la presidenta de l’Institut Català de les Dones, Meritxell Benedí. Alcalà va destacar la necessitat d’impulsar polítiques transversals des de totes les àrees.

Entre les propostes, s’inclou continuar oferint serveis d’assessorament i suport a les dones, però també, assessorar les empreses perquè hi hagi igualtat entre gèneres, oferir programes educatius a les escoles i instituts, acompanyar dones i infants que han patit violència masclista o bé, adherir-se a noves iniciatives de la Generalitat de Catalunya que vetllin per la igualtat, entre altres.

A l’acte, Meritxell Benedí va explicar que l’Institut Català de les Dones vetlla per dissenyar, impulsar, coordinar i avaluar les polítiques de la Generalitat per erradicar la violència masclista i assolir la igualtat efectiva entre gèneres.

Benedí va destacar que la lluita per a la igualtat fa segles que dura i ha anat canviant. Al llarg de la història, s’ha defensat el sufragi universal, el dret a l’avortament, l’eliminació de la violència sexual, entre altres.

A més, va explicar que la Generalitat de Catalunya impulsa polítiques igualitàries entre dones i homes. En aquest sentit, va destacar que no és suficient “ser només feminista”, sinó que cal lluitar contra les injustícies per canviar-ho. Benedí va reclamar el suport de les administracions locals per impulsar-les i, per això, s’ha incrementat el pressupost.

Mònica Alcalà va expressar, el passat divendres, el compromís d’Esquerra Republicana a dur a terme polítiques feministes en totes les àrees si formen part de l’equip de govern per incrementar els serveis actuals. Palafrugell va posar en marxa l’Espai Dona l’any 2005 i l’Espai LGTBI+ el 2019. Però, l’any 1996 va crear-se l’Associació del Suport a la Dona per atendre a dones i infants que patien situacions de maltractament. A més, també hi havia la revista Dones d’aquí que van publicar un llibre i van disposar de programes de ràdio i televisió.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *