Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Menys robatoris, però més detinguts a Palafrugell

Escrit per a 31 de Gener de 2020

  • Els robatoris a interior de domicili disminueixen un 30% respecte les dades del 2015. També han disminuït els furts a interior de vehicles.
  • Per contra, creix el nombre de detencions en un 67% més respecte el 2019.

Aquest matí s’ha celebrat l’acte oficial de commemoració del Patró de la Policia Local de Palafrugell. Coincidint amb la proximitat de la festivitat de Sant Sebastià, aquesta cita anual serveix per reconèixer i posar en valor la tasca que realitza el cos de seguretat local. A més, també ha servit per fer balanç del 2019. De l’any passat destaca que hi van haver menys robatoris a interiors de domicilis i vehicles. No obstant això, el 2019 deixa menys robatoris, però més detinguts a Palafrugell.

L’acte ha servit per felicitar públicament a diversos agents del cos per la seva intervenció en actuacions de mèrits al servei de la comunitat. També han estat reconeguts membres del cos de Bombers i de Mossos d’Esquadra per la seva col·laboració amb la Policia Local.

L’acte ha comptat amb les intervencions de David Puertas, inspector en cap de la Policia Local de Palafrugell, l’alcalde Josep Piferrer i el regidor de Seguretat Ciutadana i Civisme, Pau Lladó, i amb l’assistència aproximadament d’unes 150 persones, entre els quals hi havia també membres d’altres policies locals, Mossos d’Esquadra, Guàrdia Civil i Policia Nacional.

Menys robatoris, però més detencions

D’altra banda, també ha aprofitat per donar algunes les dades més representatives de l’any 2019. Així, en relació als delictes contra el patrimoni, que en números totals són els més elevats i també són els que més alarma social provoquen, cal destacar que els robatoris a l’interior de domicilis han estat un total de 113. Aquesta xifra continua relativament baixa per les característiques de la població, i si es miren en perspectiva, es troben un 30% per sota de les dades del 2015.

Pel que fa referència als robatoris a l’interior de vehicles enguany han disminuir en 19 fets menys que l’any anterior, ja que en total han estat 78 fets comptabilitzats. I 17 han estat els robatoris amb violència i intimidació, una xifra que també ha anat a la baixa en els últims anys. Per tot això, Puertas remarca que el municipi té una bona salut respecte a la seguretat ciutadana.

Pel que fa a l’any 2019, les xifres de la memòria anual, esmenten que s’han realitzat un total de 12201 serveis policials. S’han fet 182 actes de comís en virtut de la llei de protecció de la seguretat ciutadana. D’altra banda, l’augment més significatiu ha estat el de les detencions. En aquest aspecte s’ha registrat un augment del 67% passant de 59 el 2018 a 89 detencions. Així, el 2019 deixa menys robatoris, però més detinguts a Palafrugell. Unes dades amb les que Puertas està satisfet, sobretot, tenint en compte que a nivell català la tendència delictiva va a l’alça.

Objectius futurs pel cos policial

El cap de la Policial Local de Palafrugell, David Puertas, ha reivindicat l’element de la proximitat esmentant que es tracta d’“un dels pilars en el treball de la nostra policia. En aquesta funció està involucrat tot el Cos de la Policia; és la nostra marca de servei, però una de les unitats que més ho treballa és la Policia Comunitària”.

A més, Puertas ha destacat que des de principi d’any hen fet uns canvis en els recursos humans i els horaris d’aquesta unitat que “ens ha permès recuperar l’antiga figura del policia de barri, actualitzada”.

Menys delictes, però més detinguts a Palafrugell
D’esquerra a dreta, Albert Ballesta director del Serveis Territorials d’Interior a Girona , David Puertas cap de la Policia Local de Palafrugell i Josep Piferrer, alcalde de Palafrugell.

Preocupació pel nombre d’accidents

En relació a l’accidentabilitat, l’any 2019 s’han produït 329 accidents, 88 amb ferits i el més preocupant és que s’han registrat dos morts per atropellament. Així s’ha anunciat que aquests fets han de servir per ocupar molt l’activitat policial i la planificació de la mobilitat per aquest l’any 2020.

En relació a aquest apartat, aquest 2019 s’han detectat 212 conductors beguts que circulaven per Palafrugell donant taxes d’alcoholèmies positives administratives. En relació als delictes contra la seguretat del trànsit s’ha registrat un augment del 64,71%. Dades aquestes que tenen una doble lectura. Per un costat és preocupant que s’ha passat de 68 a 112 fets relacionats amb aquesta temàtica. Tot i que, per un altre costat aquest augment prové de l’augment de l’activitat policial relacionada amb la localització de conductors beguts o drogats.

En aquest sentit, la setmana passada es van enxampar fins a una quarantena de conductors que conduïen havent consumit alcohol i drogues.

Finalment, s’ha destacat la tasca de la Policia pel que fa a la formació en educació vial, que porta realitzant des de fa més de 25 anys. Enguany, a través dels diferents centre educatius han donat formació a més de mil nens i nenes.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *