Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


L’Àrea de Medi Ambient actua pel control d’espècies exòtiques invasores al territori

Escrit per el 23 de Març de 2021

  • L’Àrea de Medi Ambient treballa pel control d’espècies invasores en diferents punts del nostre litoral.
  • Conversem amb la cap d’Àrea de Medi Ambient, Rut Palomeque i Marc Heras, regidor de Medi Ambient.

Al matinal de Ràdio Palafrugell vam conversar amb la Cap d’Àrea de Medi Ambient, la Rut Palomeque; I en Marc Heras, regidor de Medi Ambient a l’Ajuntament de Palafrugell. El motiu de l’entrevista, era conèixer les tasques en què treballava l’àrea actualment; D’entre elles, la prevenció i protecció d’incendis forestals. Però també ens van avançar informació relacionada amb control d’espècies exòtiques invasores al territori, que exposem en la notícia de continuació.

Primer de tot, Rut Palomeque exposa les actuacions que l’Àrea de Medi Ambient està duent a terme en la tasca de control d’espècies exòtiques invasores al territori.

D’entrada, la problemàtica que engloba la invasió d’espècies exòtiques invasores és la degradació de l’ecosistema dels nostres espais. Així mateix ens ho detalla la cap d’àrea.

De manera paral·lela ens presenta la problemàtica, Marc Heras, el regidor de Medi Ambient, qui ho defineix com una “lluita incansable”. Perquè els treballs d’actuació alhora s’han de coordinar amb administracions veïnes i supramunicipals.

Des de l’any 2017, l’Àrea de Medi Ambient organitza cada any el cicle Palafrugell en Viu, un conjunt d’activitats d’educació ambiental per conèixer i descobrir l’entorn del municipi.

En darrer terme, Palomeque ens avança les properes actuacions de l’Àrea en relació amb les espècies invasores: Després del còrrec de la Pedrosa, actuaran als voltants del poblat ibèric de Sant Sebastià de la Guarda i la riera d’en Mas Mascort.

Amb tot plegat, adjuntem l’entrevista sencera amb la Rut Palomeque, cap de l’Àrea de Medi Ambient; I en Marc Heras, regidor de Medi Ambient.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).