Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Treballs de prevenció d’incendis forestals a Tamariu

Escrit per el 16 de Març de 2021

  • Ens els darrers dies l’àrea de Medi Ambient ha fet unes tasques de prevenció i protecció d’incendis forestals a la zona d’Aigua Xelida.
  • Contactem amb Rut Palomeque, cap de l’àrea i Marc Heras, el regidor responsable.

Amb l’objectiu de reduir la massa arbòria de diverses parcel·les municipals d’Aigua Xelida, l’àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Palafrugell ha efectuat treballs de prevenció d’incendis forestals en aquesta zona de Tamariu.

Com es habitual per aquestes dates, una de les tasques de l’àrea de Medi Ambient és netejar les parcel·les municipals. L’objectiu principal és que no hi hagi massa forestal que pugui ser “combustible” en cas d’un incendi. Així ho explica Rut Palomeque, cap de Medi Ambient de l’Ajuntament de Palafrugell.

A més, Palomeque detalla que aquestes tasques de prevenció i protecció s’han fet en aquestes zones perquè són de titularitat municipal. No obstant això, recorda que les parcel·les privades també estan obligades a tenir una densitat d’arbrat concretes.

Per la seva banda, Marc Heras, regidor de Medi Ambient, recorda que les parcel·les municipals en les que s’han fet els treballs de prevenció d’incendis forestals serveixen com a franjes de seguretat.

També recorda que actualment hi ha més massa forestal als boscos a causa de la davallada de l’explotació agrícola en aquestes zones.

Per últim, Rut Palomeque també recomana el documental L’amenaça incandescent que mostra perquè cada any hi ha més risc d’incendis forestals.

Així doncs, en les darreres setmanes des de Medi Ambient han efectuat diversos treballs de prevenció d’incendis forestals a Tamariu.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).