Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Matriculacions per a la FP de l’INS Baix Empordà

Escrit per a 27 d'Agost de 2020

  • De l’1 al 7 de setembre seran per l’alumnat preinscrit el mes de juliol i a partir del 8 de setembre per als no preinscrits.
  • Com durant la preinscripció, el tràmit s’haurà de fer telemàticament.

El proper 1 de setembre comencen les matriculacions per a la Formació Professional (FP) de l’INS Baix Empordà. Serà el darrer pas per començar el curs escolar 2020-21. Així, l’alumnat preinscrit tindrà temps per a formalitzar la matrícula als cicles de Grau Mitjà i Superior fins el 7 de setembre. D’altra banda, a partir del dia 8 serà el període perquè ho facin aquells alumnes que no es van preinscriure el passat mes de juliol.

La matrícula per als diversos estudis, com la preinscripció, s’haurà de fer de forma telemàtica al web de l’Institut. No obstant això, Carme Palahí, coordinadora de la FP al centre, explica que els i les alumnes que no puguin fer el tràmit per internet ho podran fer al centre amb cita prèvia.

La COVID-19 ha provocat que els tempos vagin més lents. Així, Palahí remarca que altres anys, les matriculacions ja s’havien fet al juliol. Per tant, enguany encara no tenen clar quants alumnes tindran a cada curs.

En aquesta línia, la coordinadora de la FP de l’INS Baix Empordà, explica que la pandèmia fa impossible preveure la situació que hi pot haver la propera setmana. Així, segueixen expectants a les decisions que es marquen des del Departament d’Educació de la Generalitat. Tot plegat una incertesa que també tenen les famílies.

Malgrat aquests dubtes, Palahí es mostra segura que les famílies estaran al costat dels centres i continuaran sent comprensius. Tot i que la voluntat és fer classes presencials, Carme Palahí apunta que estan preparats per fer classes telemàtiques.

Informació actualitzada al moment

D’altra banda, a través del web de l’Institut les famílies i alumnes tenen tota la informació actualitzada relacionades amb les matrícules. A més, per qualsevol dubte es poden posar en contacte per telèfon o per correu electrònic. Ho poden fer a través de l’adreça insbaixemporda@xtec.cat o via telefònica al 972 300 323.

Per la seva banda, Carme Palahí també és prospectora de la FP a l’Alt i Baix Empordà. En aquest sentit, el passat mes de maig van impulsar un web per aglutinar tota la informació relacionada amb la formació profesional de la comarca. Palahí en fa una valoració molt positiva del funcionament d’aquesta eina.

En aquesta línia recorda que per aquelles alumnes que no van fer la preinscripció encara poden trobar tota la informació respecte a la formació que es fa a tot el Baix Empordà. D’altra banda, a més, també es podrà saber les vacants que hi haurà després d’aquest primer període de matriculacions.

Així doncs, la setmana vinent comencen les matriculacions per a la FP de l’INS Baix Empordà. Podeu recuperar l’entrevista íntegra amb Carme Palahí al següent arxiu.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *