Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Mascareta obligatòria a tot l’espai públic

Escrit per el 9 de Juliol de 2020

Des d’avui dijous a Catalunya la mascareta és obligatòria a tot l’espai públic, encara que es pugui mantenir la distància de seguretat. Així ho va anunciar ahir a la tarda el govern català en roda de premsa. Per aquelles persones que no la duguin se’ls multarà amb 100 euros. La norma, però genera certs dubtes, com si s’haurà de dur posada també a les platges.

Després de la reunió del PROCICAT es va fer oficial que la mascareta serà obligatòria en espais públics per als majors de sis anys. No obstant això, segueixen algunes excepcions com les persones amb problemes respiratoris, per aquelles que estiguin fent esport o menjant i bevent.

D’altra banda, una altra excepció per no portar posada la mascareta serà quan s’estigui amb un grup estable, és a dir, amb gent amb la que es conviu habitualment. En aquest sentit, el govern informava que aquesta excepció també s’aplica en casals, colònies i escoles.

I a les platges?

Aquesta nova normativa, però, també genera dubtes de si l’ús de la mascareta també serà obligat a les platges. En roda de premsa, la consellera de Salut Alba Vergés no va acabar de donar una resposta del tot clara al respecte.

En canvi, el director de la Unitat de Seguiment del COVID a Catalunya, Jacobo Mendioroz, va aclarir que la mascareta a la platja no serà obligatoria: “Per banyar-se i prendre el sol evidentment que no cal, només és una situació relacionada amb l’entrada a la platja, el passeig o anar a un bar d’allà. No hi hauria pràcticament cap risc en les activitats que es fan a la platja”.

Així, a l’hora de sortir de casa sempre s’ha de dur posada la mascareta. En cas de no portar-la, la persona s’exposa a ser sancionat amb 100 euros.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).