Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Marta Pasqual viatja a la tragèdia d’Étobon amb Aurora Bertrana: “La bondat humana està per sobre de qualsevol guerra”

Escrit per el 16 de Novembre de 2023

  • Pasqual conduirà un club de lectura sobre Aurora Bertrana a la Biblioteca de Palafrugell.

L’escriptora i professora Marta Pasqual conduirà un club de lectura sobre Aurora Bertrana a la Biblioteca. Parlaran del llibre Entre dos silencis que s’ambienta a França l’any 1944 i tracta sobre els fets que han passat a la història com “la tragèdia d’Étobon”.

Gairebé tots els homes d’Étobon van ser afusellats pels nazis com a represàlia de l’execució d’un general alemany. Al poble, només hi ha les dones que es fan càrrec de tot i hauran de conviure amb les tropes d’ocupació fins que acaba la guerra.

Aurora Bertrana va participar en una missió humanitària de la Creu Roja després de la Segona Guerra Mundial i va arribar a Étobon. En parla Marta Pasqual.

Però, li arriba a les mans un dietari de l’alcalde del poble que recorda l’últim tinent d’ocupació de la localitat “amb una certa simpatia”. Això descol·loca Bertrana i anys després, decideix novel·lar-ho.

Entre dos silencis és la primera part de la història perquè a Tres presoners explica com ho viu el poble després de l’armistici. Segons Pasqual, Bertrana escriu la “història que no està escrita en els llibres”.

El Club de Lectura serà el dijous, 16 de novembre a les sis de la tarda a la sala polivalent de la Biblioteca de Palafrugell. El condueix Marta Pasqual, doctorada en filologia catalana i professora de literatura francesa a secundària i professora associada a la Universitat de Girona. Per assistir-hi, cal inscriure’s al 972 30 48 09. L’activitat s’organitza amb la col·laboració de la Fundació Josep Pla.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).