Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Maria Josep Martí: “Des de fa anys, no surten especialistes en la medicina de l’esport”

Escrit per el 22 d'Octubre de 2023

  • En una entrevista al PalaSport de Rafel Corbí, la doctora del SERME explica que fa anys que els estudiants de medicina no poden escollir l’especialitat a les facultats.

La doctora Maria Josep Martí expressa la preocupació per la falta de metges amb l’especialitat de la medicina de l’esport. En una entrevista al PalaSport de Rafel Corbí, la doctora del SERME, el Servei de Rendiment i Medicina Esportiva del SSIBE, explica que fa anys que els estudiants de medicina no poden escollir l’especialitat a les facultats.

Segons Maria Josep Martí, això es deu a “una reestructuració ministerial” i assegura que “estan lluitant per solucionar-ho”.

Explica que l’especialitat de la medicina de l’esport es podria entendre com “el metge de capçalera dels esportistes”.

Són els encarregats de rebre els esportistes i fer-los les revisions medicoesportives, el tractament de lesions i les altres proves que necessitin. A partir de les necessitats, també els poden derivar als especialistes com cardiòlegs, traumatòlegs, dietistes o podòlegs, entre altres.

La doctora destaca la importància de fer revisions mèdiques. Explica que cada cop es practiquen més esports extrems i que cal equipar-se correctament en material i preparar el cos.

El SERME se situa a l’Hospital de Palamós i atén els esportistes d’elit o dels clubs esportius del Baix Empordà, com el Club Hoquei Palafrugell. En tots els casos, s’adapten a les necessitats dels clubs, a les exigències de les categories i a les demandes de les federacions.

Maria Josep Martí és doctora del SERME des de l’any 1997. S’ha especialitzat en la medicina esportiva i ha treballat en esports de motor, com en edicions del Ral·li Dakar i en altres ral·lis, i en els Jocs Olímpics de Barcelona el 1992 i els de Tòquio el 2021.

Etiquetes

Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).