Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Maria Antònia Salvà al Club de Lectura Clàssics Catalans

Escrit per a 4 de Març de 2021

  • L’obra es comentarà avui a les 19 h al Club de Lectura Clàssics Catalans de la biblioteca.
  • Enguany, l’activitat de la Biblioteca de Palafrugell se celebra telemàticament.
  • Comentem l’obra amb la Isabel Graña, dinamitzadora de l’activitat.

Aquest matí els nostres micròfons han establert contacte amb la Isabel Graña, de l’Espai Betúlia de Badalona. Aquesta tarda, la Isabel serà la dinamitzadora de l’activitat virtual del Club de Lectura Clàssics Catalans de la Biblioteca de Palafrugell.

En primer lloc, preguntem a la Isabel sobre la Maria Antònia Salvà i Ripoll. Una poeta de l’escola mallorquina, “amb una estètica molt marcada” pel que va ser el noucentisme català a les Illes Balears. En definitiva, la primera poeta catalana moderna i tot un referent per les lletres catalanes.

El retorn, el tercer llibre de poemes de Maria Antònia Salvà, és considerada l’obra més acabada de l’autora. Un llibre que mostra “la veu poètica que ella vol desenvolupar i vol mostrar” com a poeta consolidada.

L’any 2019 va ser el 150è aniversari del naixement de l’autora, moment en el qual Graña va col·laborar amb la Fundació Mallorca Literària. D’altra banda, la dinamitzadora de l’acte també ha dedicat diversos estudis de la seva carrera a l’obra de Salvà.

A continuació, escoltem com la Isabel aprofita el nostre altaveu per destacar la feina de la Fundació Josep Pla i la Biblioteca Municipal de Palafrugell. Els quals descriu com a centres culturals de referència.

Per concloure, la Isabel comparteix que el retorn als clàssics de la poesia catalana, com Maria Antònia Salvà, ens ajuden a comprendre “com és el nostre món, perquè som aquí i com hem arribat”. I els clubs de lectura, són una bona eina per fer-ho.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *