Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Marc Casanovas: “Estem lluny del model cultural del govern, que prima la quantitat per sobre de la qualitat”

Escrit per el 18 de Juny de 2024

Esquerra Republicana de Palafrugell critica el que considera una manca de “model cultural clar” de l’Ajuntament. Consideren que s’està primant “la quantitat per sobre de la qualitat” i creuen que “la nova àrea de grans esdeveniments no funciona”. A més, el regidor Marc Casanovas denuncia que s’hagi donat permís per fer “un macroconcert durant la Revetlla de Sant Joan, que no és el model que dona un valor afegit”, diu. De tot plegat n’ha parlat a una entrevista a l’Esmorzar de Ràdio Palafrugell.

Casanovas assegura que troben a faltar “un rumb clar pel que fa a la programació cultural”. I creu que la creació de l’àrea de Grans Esdeveniments “no funciona”.

I focalitza les crítiques en el fet que s’hagi autoritzat una macrofesta durant la Revetlla de Sant Joan.

Casanovas parla d’una festa que organitzen els responsables de Les Teules, que aquest any podria no obrir a Pals, però que faran un esdeveniment la nit del 23 de juny en un terreny a prop de la zona industrial. Es dirà Teules XL i es farà a la zona de l’Avinguda 1 d’octubre (tot i que l’empresa ho anuncia amb l’anterior nom del vial, Avinguda de l’Energia).

Casanovas critica que “aquest esdeveniment no aporta valor, en període estival, quan tenim el poble al límit”. A més, denuncia que es permeti dur-lo a terme, quan a les “entitats els costa molt dur a terme activitats per les traves burocràtiques”, com limitacions d’horaris.

“Cal millorar la programació de Festes de Primavera que no és el Carroussel”

El regidor d’Esquerra demana a l’Ajuntament que millori la programació de Festes de Primavera més enllà del Carroussel Costa Brava. Creu que aquest any la programació ha estat “molt pobra”.

Creu que cal un lideratge clar sobre cap a on han d’anar les festes i proposa que siguin més compactades, més intenses i més centrades en la cultura popular.

Ha estat un gran carroussel, s’han corregit les mancances de l’any anterior, estic orgullós de la qualitat de les carrosses.

Sobre qüestions urbanístiques, a l’entrevista, Casanovas ha criticat que el govern municipal no els ha facilitat l’informe que la Generalitat va demanar sobre l’impacte paisatgístic de l’hotel d’Aigua Xelida. Veuen amb mals ulls que a les comissions informatives, “el govern ens porti els projectes ja decidits sense donar marge a la negociació”.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).Segueix llegint