Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


‘Maite vaig ser jo, podries ser tu’ a la Biblioteca

Escrit per a 10 de Març de 2022

  • Es tracta d’una activitat amb la col·laboració de l’Espai Dona de Palafrugell i amb motiu del Dia Internacional de les Dones.

Aquesta tarda a les 18.30 hores es presenta a la biblioteca el llibre Maite vaig ser jo, podries ser tu d’Àngels Roura Massaneda. La novel·la presenta una història dura, real i autobiogràfica que permet copsar el funcionament dels maltractadors i com ho pateixen les víctimes. Ens ho explica l’autora.

A més, l’obra ha permès poder exposar el patiment físic i psicològic que va patir, però alhora, ajudar a persones afectades actualment. Detalla que va requerir teràpia emocional i que li va costar temps per poder posar-se a escriure-ho.

L’autora va escollir el nom de ‘Maite’ perquè significa ‘persona estimada’ i suposa l’antítesi del que sentia la persona que la va maltractar.

Àngels Roura comenta que la narrativa segueix un ordre desordenat per tal que el lector o la lectora aporti la seva lògica interna.

Un llibre que ajudi a terceres persones

Aquest llibre va dirigit a tothom, tant dones com homes i persones que han patit o no una situació de maltractament. A més, també té la voluntat de permetre poder ajudar a altres afectades.

L’autora remarca que normalment el mal psicològic és més discret que el físic, fent que des de l’exterior no pugui ser detectat fàcilment. Comenta que sovint comença amb detalls poc apreciables i en contextos privats.

Per acabar, recordar que la xerrada amb taula rodona tindrà lloc a la Sala Polivalent de la Biblioteca de Palafrugell a les 18.30 hores. Les places són limitades i cal reservar prèviament al telèfon 972 30 48 09 o pel correu biblioteca@palafrugell.cat.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *