Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


‘mAgta’, l’exposició que il·lustra els 25 anys de Marta Niell a la Biblioteca de Palafrugell

Escrit per a 27 de Novembre de 2021

  • S’exposaran els 25 quadres que va pintar i regalar-li el seu padrí, Jordi Sàbat, en els seus aniversaris.
  • L’exposició durarà un mes i mig i es podrà veure a l’Espai Arteca de la Biblioteca de Palafrugell.

El dissabte 4 de desembre a les 12 del migdia tindrà lloc l’acte de presentació de l’exposició ‘mAgta’, de l’artista plàstic Jordi Sàbat, a l’Espai Arteca de la Biblioteca de Palafrugell. En aquesta s’hi exposaran els 25 quadres que Sàbat va regalar a la seva fillola, Marta Niell Congost, un cada any com a regal d’aniversari.

Marta Niell explica que sempre li deia al seu padrí, bromejant, que quan celebrés el seu 25è aniversari exposaria totes les pintures. Malgrat la broma, finalment s’ha materialitzat en una exposició que durarà un mes i mig i que s’hi plasma el creixement personal de la Marta, des d’una mirada tendra, afectuosa i poètica.

Afegeix que, en un primer moment, Sàbat jugava molt amb el simbolisme de com representar els números de les diferents edats de la fillola, no obstant això, més endavant, va anar aportant un major significat personal amb la il·lustració d’aspectes clau del seu creixement.

Pel que fa al nom de l’exposició, ‘mAgta’, s’ha optat per un joc de paraules que combina el so fonètic del nom de la Marta, amb el símbol químic de la plata, Ag, com a representació de “l’aniversari de plata” pels seus 25 anys.

Tot i que al dia de la inauguració encara faltarà una setmana perquè Marta Niell bufi les espelmes, explica que Jordi Sàbat ja va pintar el quadre al mes d’agost i que, precisament, és el que apareix al cartell de l’exposició representant la protagonista amb 25 globus.

Quadre de Jordi Sàbat pels 25 anys de Marta Niell

Com a anècdota, Niell reconeix que els va ser impossible trobar un quadre i que es va tornar a recrear per exposar-lo. No ha volgut dir quin és i repta als visitants a descobrir-lo.

Un concert després de la presentació

L’acte de presentació acabarà amb un concert de Niell en el qual farà una oda als referents musicals que té. Tanmateix, també oferirà un toc personal a la música amb l’acompanyament d’altres veus, entre elles, la d’una artista palafrugellenca.

Cal apuntar que Marta Niell està molt vinculada amb l’art des de petita. Amb tres anys va començar a ballar i a l’adolescència, va començar a fer teatre i cant participant en projectes de l’Aula de Teatre de Palafrugell o del centre El Galliner de Girona, entre d’altres. Posteriorment, es va formar professionalment a l’Institut del Teatre i actualment, se sent molt còmode amb la música i li agradaria que tingués un pes important a la seva trajectòria professional, però també, combinant-la amb altres disciplines de les arts escèniques.

Per acabar, recordar que les places de l’acte de presentació són limitades i cal inscriure’s prèviament a la Biblioteca o trucant al telèfon 972 30 48 09. Es pot recuperar la conversa íntegra amb Marta Niell a continuació.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *