Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


L’Oncotrail 2019 ja supera els 275 mil euros recaptats

Escrit per el 2 d'Octubre de 2019

Arriba el primer cap de setmana d’octubre i amb ell una de les cites solidàries per excel·lència a Catalunya. Enguany, l’Oncotrail aplegarà més de 2.000 participants d’arreu de Catalunya. A més, també serà un edició de rècord pel que fa a la recaptació. A 4 dies per l’esdeveniment, l’Oncotrail 2019 ja supera els 275 mil euros recaptats.

Dissabte des de la plaça de Can Mario de Palafrugell es donarà el tret de sortida a la setena edició de l’Oncotrail, la cursa solidària de 100km organitzada per la Fundació Oncolliga Girona amb la col·laboració del Club Atlètic Palafrugell i l’Agrupació Excursionista Palafrugell.  La iniciativa ha tornat a batre el seu propi rècord de participació, amb un total de 275 equips inscrits, dels quals 273 prendran finalment la sortida. També serà una edició de rècord pel que fa als donatius. Actualment l’Oncotrail 2019 ja supera els 275 mil euros recaptats. De fet, l’organització s’havia posat com a fita arribar, com a mínim, a aquesta quantitat i ja l’ha superat amb escreix. En total, a poc dies de l’inici de la 7a edició ja s’han donat 277.239,94 euros.

D’altra banda, a causa del topall de participació fixat per l’organització, prop de 50 equips han quedat aquest any en llista d’espera. Així, de cara a l’any vinent no es descarta ampliar la participació fins als 300 equips.

Una Oncotrail més sostenible

Els organitzadors fan un pas més en aquesta edició per fer de la cursa un esdeveniment sostenible i respectuós amb el medi ambient. Per aquest motiu, dos dels trams del recorregut no estaran marcats amb cintes i s’hauran de seguir amb el GPS. Es tracta d’una prova pilot, amb l’objectiu que en el futur tota la cursa es pugui fer sense marcar. També s’ha reduït l’ús de plàstic als avituallaments, eliminants els gots i substituint els plats i coberts de plàstic per d’altres fabricats amb material orgànic. 

Els participants disposaran d’aquests gots reutilitzables en subsitució dels gots de plàstic

D’altra banda, una de les característiques que fan especial aquesta prova és que tota l’organització va a càrrec de voluntaris. En total hi haurà més de 500 que s’hi impliquen en tots els àmbits. D’una banda, amb l’assistència en els avituallaments, però també amb els serveis de fisioteràpia i podologia o assistència sanitària i forestals, entre d’altres. Gràcies a aquesta implicació, els diners recollits es poden destinar íntegrament a la millorar de les condicions de vida dels malalts de càncer i els seus familiars.

Més de 1 milió d’euros en sis anys

La finalitat de l’Oncotrail és recaptar fons per millorar les condicions de vida dels malalts de càncer de les comarques gironines i els seus familiars.

L’augment d’equips participants any rere any ha anat acompanyada del conseqüent increment dels fons recaptats. En total, en les sis primeres edicions s’han recollit un total de 912.374 euros.  Els diners es destinen principalment a cobrir necessitats dels hospitals gironins a les quals d’administració no pot arribar. Per exemple, amb la renovació de llits o butaques per a les sales de quimioteràpia. No obstant això, també hi ha una part que es dedica a la investigació de la malaltia dins de l’Institut Català d’Oncologia (ICO) de Girona i una altra als serveis que la Fundació ofereix dins dels hospitals.

La plataforma on line a través de la qual es fan les donacions, a la web www.oncotrail.cat, continuarà oberta encara unes quantes setmanes després de la cursa.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).