Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


L’onada de calor dona pas a una baixada lleu de les temperatures

Escrit per el 16 d'Agost de 2021

  • A continuació, en Josep Pascual de l’Observatori de l’Estartit presenta la previsió per la setmana actual que engloba del 16 al 20 d’agost.
  • D’entre la previsió, destaca la lleu baixada de les temperatures fins dimecres.

Per iniciar la setmana amb la previsió meteorològica, contactem amb en Josep Pascual de l’Observatori de l’Estartit. A continuació, Pascual presenta la previsió per la setmana actual que engloba del 16 al 20 d’agost. Altrament, també comparteix amb l’audiència una valoració sobre el temps viscut el darrer cap de setmana. D’entre la previsió, destaca la baixada lleu de les temperatures fins dimecres. Finalment, adjuntem una valoració sobre el fenomen meteorològic viscut la matinada del 14 d’agost a Castelló (València).

Sobre aquest darrer cap de setmana, Pascual fa memòria d’una situació d’onada de calor amb temperatures altes i un ambient molt humit que ha provocat xafogors. Tot plegat, segons les previsions de Pascual sembla que la situació ha canviat per als pròxims dies.

A partir d’avui i fins dimecres, girarà tramuntana suau que provocarà uns dies de mala mar. Altrament, tot i la presència continuada del sol, també baixaran un xic les temperatures. Alhora, ho farà la humitat, comportant que la sensació de xafogor no sigui tan notable i per tant, més agradable.

Després de la lleu baixada de les temperatures, a partir de dijous tornaran a pujar progressivament. Estabilitzant la situació dels primers dies i presentant un temps amb típiques marinades.

Més de 42 graus a les 2 de la matinada

La matinada del 14 d’agost, diferents observatoris meteorológics de la península, van registrar temperatures superiors als 45 graus. En aquest sentit, preguntem a en Josep Pascual sobre el fenòmen viscut a Castelló, on una onada de calor momentània va provocar temperatures de 42,5 graus a les dues de la matinada.

En aquest sentit, en Josep Pascual recorda un fenomen semblant viscut a l’Estartit l’onze d’agost del 2012, on es va registrar una pujada instantània de la temperatura dels 25 als 36,9 graus. A continuació, fa memòria del fenomen que es va viure al territori.

Celatge que hi havia a l’Estartit l’11 d’agost de 2012 durant el fenomen (Josep Pascual)

Finalment, adjuntem la previsió meteorològica completa de la mà d’en Josep Pascual de l’Observatori de l’Estartit.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).