Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Lluís Ros, regidor d’Obra Pública de l’Ajuntament de Palafrugell

Escrit per a 6 d'Octubre de 2020

  • Durant les pròximes dues setmanes es començaran a enllestir les obres del carrer Manufactures del Suro i voltants.
  • L’obra pública de Palafrugell es troba en un moment clau d’equilibrar el tancament de projectes d’aquest any amb el pressupost disponible.

En la darrera visita de Lluís Ros als nostres estudis, ja ens va avançar el conjunt de modificacions que patirien el carrer Manufactures del Suro. Avui, des dels estudis de Ràdio Palafrugell, ens explicarà quin és l’estat de les obres del barri l’Energia i Mas Mascort, i també l’actualitat sobre l’obra pública del municipi.

L’estat de les obres al barri l’Energia i Mas Mascort

El primer tram del carrer Manufactures del Suro, que va des del carrer Pals fins al carrer Maragall, va iniciar les seves obres al juliol. Finalment, van finalitzar el passat 4 de setembre, respectant l’inici del curs. Les modificacions es van dividir en dos trams, i el motiu d’aquesta divisió són l’Escola Barceló i Matas, el nou institut i l’escola de música.

Seguidament Lluís ens detalla que, tot i que ja es obert a la circulació, encara es troba amb les línies grogues provisionals i falta l’última capa d’asfalt.

En segon lloc, Ros ens introdueix a les obres del segon tram. El tram en qüestió va des del carrer Pi Maragall fins al carrer Pompeu Fabra. En aquest moment pràcticament només falta omplir el subsòl. Es preveu que el dia 13, ja es començarà a asfaltar tot el tram des del carrer Pals fins al carrer Pompeu Fabra.

Lluís Ros comparteix l’opinió dels veïns del municipi en què, el carrer afectat per les obres, és molt important per a travessar d’una banda a l’altre Palafrugell.

Es preveu que a partir del 19 d’octubre, aproximadament, s’estarà senyalitzant horitzontalment el carrer de Pals fins al carrer Pompeu Fabra. Tot i que la circulació no serà immediata després de l’asfaltat.

Cal tenir en compte que les obres, a més de reordenar el tràfic, regular la velocitat i ampliar l’estacionament com ens explicava la passada setmana Pau Lladó, disposen de més intencions. Una d’elles, és la millora del subsòl del carrer Pals. Lluís Ros ens parla de “carrers molt deficitaris” pel que fa al subsòl. Entre d’altres moltes conseqüències, els asfalts és degraden amb més velocitat.

Pel que es veu, Lluís Ros avança alguns retocs necessaris a la zona. D’entre ells, destaca la necessitat d’augmentar la seguretat per tal de regular la velocitat dels cotxes.

L’actualitat de l’obra pública al municipi

D’altra banda, l’obra pública de Palafrugell es troba en un període de tancament de projectes. Ros ens explica com ara mateix es troben treballant per poder ajustar el pressupost disponible amb les obres per finalitzar.

En segon lloc, el Carrer baix Llobregat de Palafrugell rebrà una reforma del clavegueram motiu de les inundacions que patien els veïns d’unes cases construïdes cinquanta anys enrere.

En tercer lloc, durant l’estiu es van rebre diverses queixes sobre la pèrgola de Can Batlle a la Plaça Port Bo de Calella, la qual s’ha de finalitzar.

En quart lloc, però no menys important, l’asfalt i il·luminació del Carrer Ciceró de Llafranc, el qual ha patit un notable augment del tràfic.

Pel que fa a l’antic Museu del Suro, Lluís ens remuntava a l’any 2017, on una empresa encarregada en la direcció de l’obra es va desentendre. Finalment, amb una solució amistosa, podran desencallar el projecte i tornar a obrir el procés de propostes.

Fins aquí la conversació amb el regidor d’obra pública Lluís Ros. El qual, d’aquí a un temps, ens podrà avançar l’estat dels projectes per finalitzar. Així com explicar-nos els nous previstos per l’any 2021.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *