Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


L’INS Baix Empordà realitza activitats de conscienciació i d’igualtat

Escrit per a 10 de Març de 2020

L’Institut Baix Empordà de Palafrugell va inaugurar, fa dos anys, la Comissió per la diversitat de gènere. Es tracta d’un grup format per molts professors del claustre que realitza activitats de conscienciació i d’igualtat pels alumnes. Una de les fundadores i caps d’estudi, Meritxell Puigdevall, explica d’on va sorgir la idea:

El primer any de la Comissió va anar dirigit a la diagnosi del centre. Es volia saber quin nivell de conscienciació –o bé de problemes- hi havia, tant en els alumnes com en els docents de l’Institut. Enguany, el comitè ha volgut anar més enllà a través de l’organització d’activitats dirigides a la lluita per la igualtat:

A banda de la Meritxell, aquesta Comissió ha estat possible gràcies a la tasca de la resta dels components. Tanmateix, també hi participen altres membres del claustre com ara la Marta Tis i en David Llamas, entre altres:

Els resultats de la Comissió

La labor de la Comissió ha aportat respostes positives per part dels alumnes. Un dels resultats ha estat la creació d’una assamblea feminista per part d’un grup de joves –la majoria noies-. Solen realitzar cursos i xerrades, tot i que també van elaborar un manifest al voltant del Dia Internacional de les Dones.

Així mateix, els docents també han aportat idees a través de les matèries que imparteixen. Concretament, el professorat de tecnologia ha fabricat la forma anatòmica d’un clítoris. Un projecte que s’ha elaborat amb l’objectiu de donar a conèixer l’òrgan des d’un punt de vista més educatiu i no tan sexualitzat, com fins ara la societat dona al gènere femení. A través de la Meritxell es poden conèixer els detalls sobre la creació del projecte:

Dins l’exposició del projecte, els alumnes tenen a la seva disposició una tablet per respondre una enquesta sobre l’òrgan. A través dels resultats, la Comissió pot saber quins són els coneixements adquirits pels joves sobre el cos femení i quina visió hi tenen:

Per poder escoltar l’entrevista sencera cliqueu al següent enllaç:


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *