Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


L’Hospital de Palamós utilitzarà la IA per fer el seguiment de pacients amb malaltia respiratòria crònica

Escrit per el 9 de Novembre de 2023

  • Permetrà mantenir converses telefòniques a través d’un assistent virtual de veu i fer el seguiment de salut dels pacients als domicilis.

L’Hospital de Palamós engega un projecte de seguiment dels pacients amb malaltia respiratòria crònica mitjançant intel·ligència artificial. Permetrà mantenir converses telefòniques a través d’un assistent virtual de veu i fer el seguiment de salut als domicilis. El dispositiu mèdic està certificat i fa servir un processament de llenguatge natural.

Fins a l’abril, s’atendran 150 pacients del Baix Empordà que pateixen la Malaltia Pulmonar Obstructiva Crònica. Després de sis mesos, analitzaran els resultats i l’experiència dels pacients per ampliar o no el servei a altres malalties.

L’objectiu és fer un seguiment més exhaustiu dels pacients a domicili i detectar empitjoraments d’una manera precoç. Els pacients crònics poden patir descompensacions i aguditzacions de la malaltia, que poden acabar en visites als serveis d’urgències o amb un ingrés hospitalari. El SSIBE explica que al Baix Empordà hi ha més de 2.000 persones que estan diagnosticades amb malalties respiratòries cròniques. L’any passat un 40% va anar a urgències i un 10% va necessitar l’ingrés hospitalari.

L’assistent clínic virtual estableix una conversa amb el pacient que li fa respondre unes preguntes establertes pel protocol mèdic. Mitjançant un algoritme d’intel·ligència artificial, l’assistent processa les respostes i l’equip clínic pot decidir quina és l’actuació assistencial que cal adoptar.

Fotografia: SSIBE


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).