Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


L’Hospital de Palamós i l’Associació Contra el Càncer comencen un procés d’acompanyament als pacients oncològics

Escrit per el 3 de Setembre de 2023

  • Té com a objectiu millorar la qualitat de vida dels pacients. D’aquesta manera, el projecte se suma a l’acompanyament als infants amb càncer ingressats a l’hospital que fa anys que està en marxa.

L’Hospital de Palamós té un nou servei d’acompanyament per als pacients oncològics i les seves famílies. És un servei de voluntariat impulsat per l’Associació Contra el Càncer que té com a objectiu millorar-ne la qualitat de vida. D’aquesta manera, el projecte se suma a l’acompanyament als infants amb càncer ingressats a l’hospital que fa anys que està en marxa.

Entre les tasques que impulsen, hi ha l’acompanyament del malalt i la família, donar suport emocional, assessorar en ajudes tècniques per al domicili, fer activitats d’animació i entreteniment, suplir el cuidador si és necessari i derivar als professionals si detecten situacions i necessitats concretes.

Els voluntaris reben una formació prèvia per fer un acompanyament adequat segons les necessitats de cada pacient i família. A més, sempre tenen l’acompanyament i la supervisió dels coordinadors de voluntariat hospitalari de l’associació.

L’Associació Contra el Càncer fa setanta anys que lluita per millorar el dia a dia dels pacients oncològics i les famílies, però també a fer tasques per a prevenir la malaltia. En parla Ester Obrador, coordinadora de les juntes locals de l’Associació Contra el Càncer a Girona al programa Un estiu al carrer.

Està composta per pacients, familiars, voluntaris i professionals. A Girona, hi ha 34 delegacions locals, 240 voluntaris, 5600 socis, 15 professionals i durant el 2022, van atendre 1870 persones afectades per la malaltia.

A més, l’associació aglutina la demanda social d’investigació contra el càncer i finança, per concurs públic, programes d’investigació amb la seva Fundació Científica.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).