Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


L’Hospital de Palamós farà les anàlisis de les PCR

Escrit per el 13 d'Agost de 2020

  • Actualment s’han d’enviar a l’Hospital Josep Trueta i això suposa que els resultats poden trigar fins a 7 dies. En canvi quan es facin al propi centre els resultats se sabran entre 24 i 48 hores.

La presentació de la memòria 2019 dels Serveis de Salut Integrats Baix Empordà (SSIBE), també ha servit per conèixer en quina és la situació de la comarca respecte el COVID. En aquest sentit, Xavi Pérez, gerent del SSIBE ha avançat que a l’Hospital de Palamós es faran les anàlisis de les proves PCR.

Al voltant de 1.000 proves PCR són les que s’estan fent actualment al Baix Empordà. D’aquestes només un 2% donen resultat positiu. A més, com destaca la doctora Anna Ribera, directora Assistencial, només s’han hagut d’ingressar dues persones.

L’actualització del protocol del Departament de Salut especifica que des del 7 d’agost també s’han de fer PCR als contactes directes dels positius per COVID. Això suposarà que s’hauran de fer moltes més proves. La doctora Ribera ha destacat que encara aquestes no es poden analitzar al centre hospitalari de Palamós.

Així, malgrat que aquestes proves s’extreuen als centres del SSIBE, no es poden analitzar a la comarca, sinó que han d’anar a l’Hospital Josep Trueta de Girona. No obstant això, el doctor Xavi Pérez, gerent del SSIBE, ha avançat que ja s’ha rebut la tecnologia perquè l’Hospital de Palamós pugui fer les anàlisis PCR.

En aquest sentit, això permetrà agilitzar els temps per saber els resultats de les proves. Actualment, el diagnòstic tarda entre 2 i 7 dies, depenent del volum de feina de l’Hospital Josep Trueta.

D’altra banda, aquestes anàlisis també, segons el doctor Pérez, es faran als hospitals de Figueres i Olot i que alliberarà de feina al Trueta.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).