Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


L’Hospital de Palamós estrena nova ressonància magnètica

Escrit per el 7 de Setembre de 2023

  • Incorpora l’Intel·ligència Artificial i permet fer noves tècniques, una major resolució i un major confort als i a les pacients.

Des de mitjans del mes de juny, l’Hospital de Palamós compta ja amb la nova ressonància magnètica a ple rendiment i funcionament. L’equip d’última generació és amb un dispositiu d’alt camp de 1,5 T i model Canon Vantge Fortian. Incorpora els últims avenços tecnològics i un nou sistema d’intel·ligència artificial que permet realitzar estudis amb una major resolució de la imatge, un menor temps d’adquisició i un major confort per als i a les pacients.

El nou equip permet realitzar noves proves diagnòstiques que fins ara no era possible fer al nostre centre, com per exemple, exploracions en cardiologia, evitant així desplaçaments de les persones usuàries a Girona.

Per a la seva instal·lació s’han hagut de realitzar diferents obres d’adequació de l’espai i alhora s’ha aprofitat per fer-lo més amigable a pacients i professionals. D’una banda, s’ha instal·lat sistema d’il·luminació i imatge al sostre de la sala i per l’altra, s’ha decorat la paret amb imatges de la nostra privilegiada façana marítima.

El canvi d’aquest equipament ha estat cofinançat en un 70% pel Servei Català de la Salut en el marc del Programa Específic de Suport a la Renovació Tecnològica (PERT).

L’any 2022, el Servei de Diagnòstic per la Imatge de l’hospital va fer 5.776 ressonàncies magnètiques, un 8% més que l’any 2021.

Substitució de la primera ressonància magnética instal·lada l’any 2010

La nova ressonància substitueix la que es va instal·lar a l’abril del 2010, moment en què es va fer un esforç d’inversió en aparells d’alta tecnologia per tal de millorar la diagnosi dels pacients i s’instal·là la primera ressonància magnètica com a reforç de la unitat de diagnòstic per la imatge.

En aquell moment va significar que al voltant de 4.000 pacients de la comarca van evitar haver de desplaçar-se a Girona o Barcelona per fer-se aquesta prova complementària.

Ressonància magnètica (RMN)

La ressonància magnètica és una prova en què es fa servir un potent imant i ones de ràdio per poder visualitzar amb detall estructures internes del nostre cos. El pacient s’estira en una taula mòbil que s’introdueix dins de l’equip.

A diferència de les radiografies i de la tomografia computada, la ressonància magnètica fa servir imants i ones de radio. No utilitza raigs X ni elements radioactius. Els senyals del camp magnètic que es generen reboten al cos. Cada tipus de teixit torna senyals diferents que una computadora recull i converteix en imatges. Durant un mateix examen es poden captar moltes imatges.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).