Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


L’Hospital de Palamós augmenta la capacitat de diagnosticar Infeccions de Transmissió Sexual

Escrit per el 17 d'Abril de 2021

  • Conversem amb la doctora María Luisa Monje, ginecòloga de l’Hospital de Palamós que explica que l’augment s’explica per la nova unitat de biologia molecular implementada al laboratori arran de la pandèmia.

Contactem amb l‘Hospital de Palamós, més concretament amb la nova unitat de biologia molecular implementada al seu laboratori amb l’arribada de la pandèmia per COVID-19. La doctora ginecòloga M. Luisa Monje, ens explica l’augment de la capacitat diagnòstica d’Infeccions de Transmissió Sexual (ITS).

En primer terme, la doctora Monje comparteix que les ITS és un problema de sanitat pública mundial. En aquest sentit, l’arribada de les proves diagnòstiques PCR múltiple per COVID-19 a l’hospital, ha permès augmentar la detecció d’ITS entre els pacients.

Actualment, existeixen més de 30 virus, bacteris i protozous que causen Malalties de Transmissió Sexual. Però d’entre elles, existeixen 4 que causen més d’un milió d’infeccions l’any (ITS). Ara, amb la tècnica diagnostica per PCR, es poden identificar amb més facilitat els pacients amb infeccions asimptomàtiques.

Tot seguit, Monje enumera el seguit de Malalties de Transmissió Sexual més freqüents d’entre la població.

La manca d’educació sexual és la causa principal

A continuació, preguntem a la doctora sobre les diferències en la prevenció d’ITS per cadascun dels gèneres. La resposta conclou en el fet que la manca d’educació sexual, tant de la població com del personal sanitari, és la culpable que es donin diferències en la prevenció d’entre els gèneres.

En aquesta línia, el fet que prop del 80% de les persones amb una ITS no tingui símptomes fa molt complicat tallar les cadenes de trasnmissió. Així, amb aquest augment de diagnòstics s’aconsegueix tractar al malalt i impedir que infecti a d’altres persones.

D’altra banda, la doctora Monje també recorda que aquest tipus d’infeccions les persones les poden agafar durant tota la vida. A més, apunta que l’augment de casos d’aquestes malalties és perquè cada vegada es fa servir menys el preservatiu.

Per tant, des del servei de ginecologia de l’Hospital de Palamós insisteixen en l’ús del preservatiu per acabar amb aquest augment de les Infeccions de Transmissió Sexual. Podeu recuperar l’entrevista íntegra amb la docotora María Luisa Monje al següent arxiu.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).