Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


L’exregidor de Palafrugell Alfons Rius, nou primer tinent d’alcalde d’un petit poble de l’Anoia

Escrit per el 23 de Juny de 2023

L’exregidor de Palafrugell en Comú Podem el mandat passat, Alfons Rius, va guanyar les eleccions municipals a Sant Pere Sallavinera, un petit poble de l’Anoia de 171 habitants. És el poble de la seva família, i Rius s’hi va presentar sense cap expectativa de guanyar. Però la seva sorpresa va ser que va esdevenir el candidat amb més vots. Rius, però, viu i treballa a Palafrugell. Per això, ha decidit no ser alcalde, sinó que serà el primer tinent d’alcalde.

Rius explica a Ràdio Palafrugell que Sant Pere Sallavinera és el poble dels de la seva família materna, que és fronterer amb les comarques del Bages, de la Segarra, i del Solsonès. És un poble eminentment ramader i agricultor, amb molt de pes pel blat i l’ordi.

I explica que s’hi va presentar per potenciar l’activitat econòmica i dinamitzar el sector jove.

Però quan li van proposar presentar-s’hi a l’alcaldia, no s’esperava sortir guanyador. Va tenir 62 vots dels 104 que es van recollir.

Després de les eleccions es van obrir les negociacions per escollir l’alcaldia. Ell va demanar repartir-se-la amb l’anterior alcalde, que va quedar segon, però no hi van estar d’acord. D’aquesta manera, serà primer tinent d’alcalde i regidor de promoció econòmica, entre altres.

Ara, la seva vida canvia, perquè ell viu i treballa a Palafrugell des de fa 10 anys. I li tocarà anar i venir alguns dies, un trajecte de dues hores.

Etiquetes

Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).