Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Personal voluntari d’Oncolliga cus 800 mascaretes per als alumnes de l’institut Frederic Martí Carreras de Palafrugell

Escrit per el 6 de Novembre de 2020

La nostra emissora estableix contacte amb Eva Buenaventura, tresorera de l’Associació de Famílies d’Alumnes del centre Frederic Martí Carreras de Palafrugell. L’AFA, davant les característiques d’aquest curs atípic a causa de la pandèmia i amb la ferma voluntat de participar en un projecte solidari, van decidir encarregar a l’Oncolliga l’elaboració de 800 mascaretes per distribuir-les entre tot l’alumnat.

En primer lloc, les mascaretes solidàries es destinarán als i les alumnes de l’institut Frederic Martí Carreras de Palafrugell. Les mascaretes solidàries han estat elaborades per un grup de voluntàries de la Fundació Oncolliga Girona. L’entitat protagonista es dedica a l’ajuda al malalt de càncer i els seus familiars. Tot seguit, Eva Bonaventura exposa com va sorgir la idea del projecte.

D’altra banda, les mascaretes solidàries no haguessin estat possible sense el treball del grup de voluntàries de la Fundació Oncolliga Girona. Eva Bonaventura aprofita la nostra emissora per transmetre l’agraïment per la feina feta.

“Buscàvem opcions per gastar una part del pressupost en una acció que ajudés les famílies dels alumnes del centre i va sorgir la idea de fer mascaretes de protecció sanitària que, a més, tinguessin el valor afegit de ser solidàries”, han explicat fonts de la Junta.

La confecció de mascaretes solidàries s’ha convertit en una nova font d’ingressos per a l’Oncolliga en un context de pandèmia en el qual l’entitat ha hagut de cancel·lar gairebé totes les activitats benèfiques que promou habitualment per obtenir recursos.

¿Com puc fer el meu donatiu?

Les mascaretes es poden trobar a la seu de l’entitat, a Girona, i en establiments repartits per tota la demarcació que s’han unit a la xarxa de distribució solidària. També es confeccionen mascaretes per encàrrec per a empreses, col·legis professionals i altres col·lectius. El donatiu és de 5 euros en el cas de les mascaretes d’adults i 4 euros en el cas de les infantils.

Convé ressaltar que les mascaretes d’Oncolliga no són homologades, equivalen a les mascaretes higièniques. El forro interior és de roba hidròfuga que no permet que les partícules més petites traspassin. Tenen una durada de 70-80 rentats a 40 graus. Igual que en el cas de les higièniques, es poden portar fins a 8 hores seguides.

Tot seguit, Eva Bonaventura comparteix les sensacions de l’AFA davant la situació a causa de la pandèmia dins l’institut Frederic Martí Carreras. Per al moment, qualifiquen la situació de controlada i molt millor de les expectatives d’inici de curs.

Per concloure, la presidenta de la Fundació Oncolliga Girona, Lluïsa Ferrer, ha assistit a l’acte d’entrega de les mascaretes. L’acte ha consistit en una senzilla trobada en la qual la direcció del centre i l’AFA han mostrat de nou el seu agraïment pel “gran treball realitzat” per les voluntàries de l’entitat.

Alumnes de l’institut Frederic Martí Carreres amb les mascaretes confeccionades per l’Oncolliga.

A continuació, adjuntem l’entrevista amb la tresorera de l’AFA, Eva Bonaventura.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).