Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Les pluges poden incrementar-se durant el dilluns a la nit i el dimarts

Escrit per el 27 de Febrer de 2023

  • Hi ha activat un avís de perill molt alt per l’estat del mar del dimarts.

Durant la nit de dilluns i dimarts arribarà un episodi de temporal que empitjorarà l’estat del mar. A més, hi haurà més probabilitat de precipitacions i en alguns punts elevats de les Gavarres que podrien caure en forma de neu.

Josep Pascual, de l’observatori meteorològic de l’Estartit, explica que s’incrementaran les pluges a partir del dilluns al vespre. Fins i tot, podran caure en forma de neu a les zones altes de les Gavarres i de neu granulada a les cotes més baixes.

En aquest sentit, el Servei Meteorològic de Catalunya ha activat una alerta de perill moderat per nevades al Baix Empordà entre les 18 hores i 24 hores del dilluns. Es podrien acumular localment més de 2 centímetres de neu per sobre de 400 metres.

Al Baix Empordà, a diferència d’altres indrets de Catalunya, no va nevar durant la nit de diumenge a dilluns. Josep Pascual destaca que és normal perquè aquí va bufar el vent. En canvi, explica que aquesta situació sí que beneficia les nevades prop del Barcelonès. A més, destaca que cada centímetre de neu correspon a un litre per metre quadrat i sembla que precipiti més del que realment fa.

No obstant això, durant el dilluns al migdia es va poder veure alguna volva en alguns punts de la comarca.

Pascual explica que hi ha una depressió mediterrània. El contrast tèrmic entre l’aire fred i el mar temperat afavoreix la nuvolositat, però costa que hi hagi pluges. Afegeix que si no plou a les capçaleres dels rius no se soluciona la sequera dels pantans.

Begur (27-02-2023)
Begur (27 de febrer de 2023). Fotografia: Miquel Galceran

A més, a partir del vespre de dilluns i el dimarts empitjorarà l’estat del mar. Arribarà un temporal amb onades que poden arribar als 3 i 4 metres. El Servei Meteorològic de Catalunya avisa d’un perill molt alt per l’estat del mar el dimarts entre les 12 de la nit fins a les 18 hores del dimarts. A partir de llavors, el perill continuarà sent alt.

El dimecres el temps canviarà. Continuaran els núvols, però el vent cada cop serà més feble i la temperatura diürna es recuperarà.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).