Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Les línies estratègiques de l’Àrea de Medi Ambient

Escrit per el 1 d'Abril de 2021

  • La cap de l’Àrea de Medi Ambient Rut Palomeque, i el regidor de l’Àrea Marc Heras, presenten l’actualitat de l’Àrea de Medi Ambient.
  • Coneixem la sèrie de línies de treball sota les quals es troba actuant l’Àrea en l’actualitat.

Al matinal de Ràdio Palafrugell conversem amb la cap de l’Àrea de Medi Ambient, la Rut Palomeque. Acompanyada pel regidor de l’Àrea, en Marc Heras. A continuació, comparteixen als nostres micròfons quines són les línies estratègiques de l’Àrea de Medi Ambient i els avenços en les actuacions.

En primer lloc, com ja va explicar Diana Lledó, Marc Heras recorda que la creació de l’Àrea de Qualitat Urbana ha suposat un alliberament de tasques per l’Àrea de Medi Ambient.

En segon lloc, la cap d’àrea Rut Palomeque enumera el seguit de línies estratègiques de treball en les que està treballant l’Àrea de Medi Ambient.

Així, aquestes són: el pla estratègic per la biodiversitat i patrimoni natural; El canvi climàtic i energia; Prevenció d’incendis forestals; Protecció dels animals domèstics i de companyia, i la Salut Pública.

La comunicació i l’educació ambiental com a eix central

Convé ressaltar que la comunicació i l’educació ambiental és la línia de treball transversal. Es tracta, doncs, d’un aspecte que engloba els resultats de totes les actuacions

Sobre el Pla estratègic per la biodiversitat i patrimoni natural, aquest fa referència a les tasques contra les espècies invasores.

Nova ordenança de tinença d’animals domèstics

D’altra banda, actualment una part dels esforços està centrat en la protecció d’animals domèstics i de companyia. Marc Heras recorda quina era la situació al municipi i avança en quin punt es troba l’ordenança de tinença d’animals domèstics.

Un altre punt important és la línia que treballa pel canvi climàtic. Una tasca de conscienciació de la població i de l’administració pública. A continuació, el regidor de Medi Ambient detalla les actuacions que volen fer.

En aquest sentit, Marc Heras recorda que un punt important és que continuaran instal·lant plaques fotovoltaiques en edificis municipals. Així, en els propers dies s’iniciarà la col·locació a l’edifici de l’antiga Casa de Cultura.

Per conèixer més detalls sobre l’actualitat de l’activitat de l’Àrea de Medi Ambient, adjuntem l’entrevista completa amb Rut Palomeque i Marc Heras.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).