Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Les ajudes a les entitats esportives de Palafrugell al setembre

Escrit per a 7 d'Agost de 2020

  • Isidre Tenas, regidor d’Esports de l’Ajuntament de Palafrugell avança com es repartiran aquestes subvencions.

L’aturada de l’activitat esportiva el passat mes de març per l’esclat de la pandèmia del coronavirus ha suposat un cop pels clubs i entitats esportives del municipi. En aquest sentit, per pal·liar les afectacions, l’acord institucional d’ajudes econòmiques també contempla una partida per l’esport. L’entrevista amb Isidre Tenas, regidor d’Esports, ha permès saber que les ajudes a les entitats esportives de Palafrugell arribaran al setembre.

Dins dels 1,8 milions d’euros d’ajudes econòmiques per fer front a la crisi de la COVID-19, al voltant de 40.000 euros es destinaran a les entitats esportives. Isidre Tenas destaca que per tal d’agilitzar aquestes ajudes es repartiran en base a les llicències federatives que tingui cada entitat.

Unes ajudes per fer front a les pèrdues per l’aturada de l’activitat el passat mes de març i, també, per un possible endarreriment de l’inici de les competicions.

En aquesta línia, des de l‘àrea d’Esport estimen que a Palafrugell hi ha al voltant de 1.000 llicències esportives. Una xifra que arribaria a les 1.250 fitxes si es tenen en compte les entitats que participen en competicions del Consell Comarcal.

Tot i que, les que comporten un import superior són les 1.000 relacionades amb competicions catalanes i espanyoles. Com per exemple les fitxes federatives del Club Hoquei Palafrugell o les de futbol i handbol.

Isidre Tenas avança que esperen que les ajudes econòmiques a les entitats esportives de Palafrugell arribin el proper setembre.

Tot i les limitacions s’ha continuat fent esport a Palafrugell

D’altra banda, la visita del regidor d’Esports també ha servit per fer una radiografia de les activitats esportives que es fan al municipi. Tot i que van estar aturades durant dos mesos, a finals del mes de maig es va reprendre l’activitat a l’estadi municipal.

En aquesta línia, Tenas, remarca que des d’aleshores s’han anat reobrint serveis. Un d’ells va ser la reobertura de la Piscina Municipal a mitjans de juny. L’edil palafrugellenc apunta que tot i que l’afluència ha estat menor a l’habitual, els usuaris que han fet ús del complex esportiu han complert els protocols establerts.

Respecte als campus i casals d’esports, Tenas lamenta que molts d’ells no s’hagin pogut celebrar o ho hagin fet a mig gas. D’altra banda, explica que les patinadores del Club de Patinatge Artístic fa dies que treballen, gràcies a que es tracta d’un esport individual, com també les noies de la Gimnàstica Rítmica.

Per últim, també destaquem el fet que el Club Hoquei Palafrugell inicia els entrenaments el proper divendres 14 d’agost. Un inici de pretemporada per preparar la Lliga Catalana de finals de mes.

A vuitens de final els de Xavier Garcia Balda s’enfrontaran al Girona CH. Podeu recuperar l’entrevista íntegra de Rafel Corbí a Isidre Tenas, regidor d’Esports al següent arxiu.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *