Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


L’equip de govern del Consell presenta una moció al Ple per demanar que el confinament al Baix Empordà sigui comarcal

Escrit per el 6 de Febrer de 2021

  • ERC, TxE i UPM.cat consideren que la situació actual perjudica en excés els municipis petits i els micropobles, que són majoria en el nostre territori.
  • Sota el títol “Moció per unes mesures de prevenció de la covid19 que tinguin en compte la diversitat del territori”, la proposta repassa la situació territorial del Baix Empordà.

L’equip de govern del Consell Comarcal (ERC, TxE i UPM.cat) han presentat una moció per debatre en el proper Ple de l’ens, a celebrar el dilluns 8 de febrer. A continuació, Ràdio Palafrugell compta amb la col·laboració de Joan Manel Loureiro, president del CCBE per conèixer els detalls de la moció.

En primer lloc, sota el títol “Moció per unes mesures de prevenció de la covid19 que tinguin en compte la diversitat del territori”, la proposta repassa la situació territorial del Baix Empordà.

Sobre la moció, es demana sol·licitar al Govern de la Generalitat que el confinament per Covid19 en el Baix Empordà deixi de ser municipal. I per tant, passi a ser comarcal. Així la presenta el president del CCBE, en Joan Manel Loureiro.

Les afectacions socioeconòmiques i del dia a dia

El principal argument és que la majoria dels 36 municipis baixempordanesos tenen menys de 1.000 habitants. I per tant, un confinament municipal té greus afectacions socioeconòmiques. Perquè “això obliga la ciutadania d’aquests municipis a haver d’estar contínuament justificant-se per satisfer necessitats bàsiques”.

La moció recorda que són diverses les veus dels diferents territoris que han fet la mateixa petició. A causa que no es tenen prou en compte les necessitats reals del territori; unes necessitats que es poden atendre sense posar en risc la seguretat sanitària.

La moció passarà per comissió informativa el dilluns dia 1 i per Ple el dilluns següent, dia 8. La voluntat de l’equip de govern, atesa la importància del tema, és intentar que el màxim de grups polítics puguin donar suport al text.

Consell Comarcal del Baix Empordà: Foto d’arxiu

Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).