Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Leopoldo Pomés protagonista de la XI Biennal Xavier Miserachs

Escrit per a 2 de Juliol de 2020

  • S’ha confirmat la celebració de l’esdeveniment que tindrà lloc de l’1 d’agost a l’11 d’octubre en diferents espais de Palafrugell.
  • Una exposició inèdita i creada per a la Biennal del fotògraf Leopoldo Pomés serà l’atracció d’aquesta edició marcada pel COVID.

Tot i el moment actual marcat per la COVID-19, des de l’organització de la Biennal no han volgut deixar l’oportunitat d’oferir fins a 5 exposicions repartides en 6 espais de Palafrugell. La XI edició de l’exposició de fotografia es podrà visitar de l’1 d’agost a l’11 d’octubre. En aquesta edició excepcional, Leopoldo Pomés serà el protagonista de la XI Biennal Xavier Miserachs.

L’XI Biennal de Fotografia Xavier Miserachs organitza 5 exposicions que es podran visitar al Museu del Suro a l’Espai cultural La Bòbila, al Teatre Municipal i a la Fundació Josep Pla. A més, en aquest 2020, per primera vegada també suma l’espai de la Biblioteca. D’altra banda, la Biennal també organitzarà una mostra exterior en diferents façanes d’immobles del centre de la població. A més, en paral·lel ofereix un programa d’activitats obertes a tothom.

Solidaritat Nacional, 1957 – Arxiu Leopoldo Pomés

Homenatge a Leopoldo Pomés

L’objectiu de la Biennal és el de donar a conèixer el treball de grans figures de la fotografia nacional i internacional. En aquest sentit, un any després de la seva mort, Leopoldo Pomés serà el protagonista de la XI Biennal Xavier Miserachs. El record a Pomés es farà a través de l’exposició inèdita i creada específicament per a l’ocasió “Després de tot. La mostra serà comissariada per Karin Leiz i Juliet Pomés Leiz, amb el suport tècnic i d’arxiu d’Isabel Fàbregues. “Després de tot” és un recull de 100 fotografies d’una de les figures de la generació de Xavier Miserachs més inclassificables, prolífiques i polifacètiques.

Després de tot” proposa una lectura nova i diferent de les imatges de l’autor. Una combinació de còpies d’època conegudes i inèdites que mostren algunes de les característiques constants i recurrents, de vegades obsessives, en la seva producció i que no sempre s’han pogut apreciar en les diverses exposicions fetes al llarg de la seva vida.

La mostra, dividida en sis espais, proposa un recorregut que va des dels inicis, a la seva fascinació per les imatges sense ombres i al seu gust per les formes i els espais, passant per l’atracció de les finestres, els forats negres, la veneració que sentia per les dones i els paisatges urbans.

Tot i que Pomés també es va dedicar a la publicitat, l’escriptura i la restauració, per sobre de tot es considerava fotògraf. El mateix Pomés recordava “el més important a la vida, per mi, ha estat mirar”.

Aquesta edició de la Biennal de Fotografia Xavier Miserachs compta amb el suport de l’Ajuntament de Palafrugell, la Fundació Banc Sabadell, la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Girona.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *