Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


L’empresa de les obres del Priorat Santa Anna de Palafrugell fa fallida

Escrit per a 26 de Juliol de 2022

  • Les obres acumulaven setmanes de retard per la manca de materials
  • L’Ajuntament assumeix el paper de promotor de l’obra i ha adjudicat el que queda per fer a les empreses subcontractades

Nou gir de guió en les obres de remodelació de la plaça del Priorat Santa Anna de Palafrugell. Després de setmanes d’endarreriments per la falta de material, ara hem conegut que l’empresa responsable de les tasques ha tancat per fallida. Així ho ha explicat el regidor d’obres, Lluís Ros, al ple municipal d’aquest dimarts. A partir d’ara, les responsables d’acabar les obres seran les empreses subcontractades i l’Ajuntament esdevé el promotor de l’obra.

És ben coneguda la insatisfacció del govern amb l’empresa Obras, Servicios y Mantenimientos Egara SL. Les obres havien d’haver acabat al juny, segons va declarar Ros a Ràdio Palafrugell. Però un seguit d’endarreriments en materials feien que a no avancessin. Avui, Ros ha narrat com es van assabentar del tancament de l’empresa.

Ha detallat que es van reunir amb la gerent de l’empresa i amb el seu fill, també treballador de la companyia. En aquesta trobada, Ros i l’arquitecte municipal es van mostrar “punyents en la queixa contra l’evolució de les obres”, ha dit. I Ros ha assegurat que els responsables d’Egara “es van mostrar avergonyits i van prometre que assumirien el lideratge de l’obra”.

La sorpresa va arribar uns dies després, quan l’empresa va comunicar que havia entrat en concurs de creditors i que abaixava la persiana. De manera que ja no podien continuar amb les obres.

A partir d’aquí, s’ha quantificat el valor de les feines fetes fins ara i s’ha suspès el contracte amb Egara. Queda el 30% de l’obra pendent. L’ajuntament assumirà el paper de promotor de les obres, i s’ha aprovat l’adjudicació de les tasques que queden a les empreses que fins ara estaven subcontractades.

Aquest dimecres es farà una reunió per reprendre la remodelació de la plaça. Ros no ha explicitat quina data preveuen que s’acabin, però ha confirmat que les empreses que ara en són responsables tenen el material. “L’únic problema és que el serraller agafa vacances el 15 d’agost. Veurem si pot acabar la feina”, ha dit Ros.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *