Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


L’economia del turisme, a debat, des d’una visió transversal

Escrit per el 1 de Juny de 2022

  • Demà dijous, 2 de juny, al matí, la jornada estrenarà el nou auditori de la Fundació ‘la Caixa’ de Cap Roig, a Calella de Palafrugell
  • VI Jornada de la Fundació Jordi Comas Matamala, ara Turisme, Territori i Societat (TTS)

La 6ena Jornada de la Fundació Jordi Comas Matamala ha rebatejat el seu nom pel de Turisme, Territori i Societat (TTS), amb l’objectiu de mostrar més clarament el seu objectiu de crear pensament sobre el fenomen turístic, des d’una mirada transversal i multidisciplinar.

L’acte també canvia d’escenari i, enguany, se celebrarà el dijous, 2 de juny, de les 09.00 a les 14.00, al nou auditori la Fundació ‘la Caixa’ de Cap Roig, a Calella de Palafrugell, amb entrada lliure i gratuïta, prèvia inscripció al web de la fundació, www.fundaciojordicomas.org.

Aquest TTS 2022, viurà 5 taules temàtiques sobre aspectes que avui incideixen plenament en la indústria turística. Així ens n’ha parlat el director de la Fundació Jordi Comas Matamala, Martí Sabrià.

5 Taules temàtiques

La primera tractarà sobre Els fons europeus: una oportunitat pel turisme? i hi intervindran Albert Castellanos, secretari d’Empresa i Competitivitat de la Generalitat de Catalunya i Cristina Cabañas, presidenta de Guitart Hotels, moderats per Josep Francesc Valls, director de la Càtedra d’Escenaris de Futur, Retail, Turisme i Serveis de la UPF.

La segona taula, sobre L’entorn econòmic i l’activitat turística, la protagonitzaran Albert Pascual, responsable d’Hotels&Tourism de la territorial Catalunya de CaixaBank i Pau Ibáñez, de Banca d’Empreses serveis corporatius de CaixaBank. Moderarà la taula Anna Garriga, degana de la facultat d’Econòmiques de la UdG.

La tercera taula, sobre Infraestructures bàsiques. Les energies comptarà amb la presència de Josep Ma. Salas, conseller de la Comisión Nacional de los Mercados y la Competencia i Anna Barnadas, secretària d’Acció Climàtica de la Generalitat de Catalunya. La taula la moderarà Quim Nadal, exconseller de Política Territorial i Obres Públiques.

La taula quatre se centrarà en Arquitectura, paisatge i turisme, amb Carles Ferrater, Catedràtic de projectes arquitectònics a la UPC i Joan Nogué, Catedràtic de Geografia Humana a la Universitat de Girona, moderats per Assumpció Puig, degana del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya.

La cinquena i última taula abordarà el tema Cultura i esport com a reclams turístics, i comptarà amb la participació de Miquel Molina, director adjunt de La Vanguardia i Jordi Sellas, director d’IDEAL. Centre d’Arts Digitals de Barcelona. La moderadora serà Carme Fenoll, directora de l’Àrea de Cultura i Comunitat de la UPC.

Cap al final de l’acte, el director de la Fundació Jordi Comas Matamala, Martí Sabrià, oferirà als assistents les principals conclusions d’aquesta sisena edició, que es clourà amb un dinar a peu dret claustre del Castell.

Han confirmat la seva assistència i participació, l’alcalde de Palafrugell, Joan Vigas, el president de la Diputació de Girona i del Patronat de Turisme Costa Brava-Girona, Miquel Noguer i el president de l’Agència Catalana de Turisme de la Generalitat de Catalunya, Narcís Ferrer. La Jornada serà presentada pel periodista i patró de la Fundació Jordi Comas Matamala, Josep Puigbó.

nuvolades alternades per un sol agradable

Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).