Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Laura López, diputada gironina al Congrés per En Comú Podem, visita Palafrugell

Escrit per el 23 de Juliol de 2021

  • La diputada ha recollit a Palafrugell les peticions de la indústria, l’Institut Català del Suro i el Museu, defensant que cal garantir “la viabilitat d’un sector estratègic en la gestió dels boscos gironins i essencial en la producció vinícola”
  • En Comú Podem es compromet a traslladar a les institucions la necessitat de protegir i impulsar el sector surer

La diputada gironina d’En Comú Podem (ECP) al Congrés, Laura López, va visitar dimecres Palafrugell per conèixer a fons la situació del sector del suro. Acompanyada del regidor local, Alfons Rius, primer va visitar l’empresa TESA, després es va reunir amb el patronat de l’Institut Català del Suro i finalment amb el director del Museu del Suro Catalunya-Palafrugell, Pep Espadalé. En declaracions als mitjans, López destacava que s’emporta “un coneixement més transversal del que representa el sector surer per a la vida dels boscos i de les persones de Palafrugell, en concret, i de les comarques gironines”.

Cal una actuació de les administracions públiques per a protegir i impulsar el sector

La diputada dels comuns va recollir les demandes dels diversos representants del sector. S’ha compromès a traslladar-les a les institucions per garantir “la viabilitat d’un sector estratègic en la gestió dels boscos gironins i essencial en la producció vinícola”. Així, López destacava la importància de “la petjada ecològica positiva” en la indústria del suro, que pot ser molt diversa, més enllà de la producció del tap de suro. També recordava que “som líders en fabricació tot i que Portugal lidera el mercat i que caldria una actuació de les administracions públiques per a protegir i impulsar el sector”.

Així mateix, López assenyalava que el sector surer “juga un paper molt important en la conservació del territori, en la reducció de residus en l’aspecte mediambiental i també en l’economia circular per la generació de llocs de treball”. En aquest sentit, va dir que es tracta d’un sector “molt arrelat a Palafrugell, que ha donat feina a diferents generacions, i a més la producció de taps de suro està molt feminitzada i cal preservar aquesta ocupació”.

Per la seva part, el regidor palafrugenc d’En Comú Podem, Alfons Rius, insistia en que “no s’ha de deixar perdre la indústria surera”, d’importància capital pel municipi, apostant per donar-hi un valor afegit amb el reciclatge i per potenciar el Museu del Suro de Catalunya-Palafrugell. Així també ho destacava al matinal de Ràdio Palafrugell.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).