Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


L’aparcament de Llafranc obrirà més tard del previst

Escrit per el 4 de Juliol de 2019

  • A inicis de setmana el portaveu del PSC Palafrugell, Juli Fernández, lamentava “la poca planificació i control del govern” pel fet que encara no estigués operatiu.
  • El retard és a conseqüència per discrepàncies en les mesures de seguretat i control d’accés.

Malgrat fer un parell de setmanes de l’inici de l’estiu, l’aparcament de Llafranc obrirà més tard del previst. Segons el regidor d’Obra Pública de l’Ajuntament de Palafrugell aquest serà operatiu a inicis de la setmana vinent.

L’inici del mes de juliol ha fet posar el crit al cel al partit a l’oposició del consistori palafrugellenc. En aquest sentit, Juli Fernández, portaveu socialista, denunciava que en plena campanya d’estiu aquesta nova construcció continués tancada, malgrat que les obres fa mesos que han finalitzat.

Per Fernández aquest fet ” és una mostra més de la poca planificació i control del govern”. De fet, el cap de l’oposició lamentava que “en la fase de construcció no es van preveure les instal·lacions de les màquines d’accés a l’aparcament”.

Per la seva banda, Lluís Ros, regidor d’Obra Pública ha explicat a Ràdio Palafrugell perquè l’aparcament de Llafranc obrirà més tard del previst. La causa principal han estat unes desavinences en la instal·lació de la maquinària d’informació i seguretat.

Així doncs, aquest ha estat el fet principal que ha causat aquesta “petita demora”. No obstant això, Ros també ha comentat que avui tenen una reunió amb l’empresa que ha de desencallar la situació. Per aquest motiu, en principi, a inicis de la setmana que ve el nou aparcament de Llafranc hauria de estar operatiu.

Una obra que acumula diversos retards

D’altra banda, cal recordar que aquesta obra entrava dins de les inversions finançerament sostenibles. Per tant, s’havia d’acabar abans de finalitzar el 2018. Malgrat que en acabar l’any passat l’aparcament estava enllestit, s’havia d’acabar amb l’aplicació d’una capa de resina.

A més, per acabar les obres dins del 2018, aquestes no es van aturar durant l’estiu, com marca l’ordenança municipal. L’ordenança de civisme i convivència determina que als nuclis costaners de Calella, Llafranc, Tamariu i Aigua Xelida, així com al centre de Palafrugell, no s’hi poden fer obres que puguin causar molèsties del 15 de juny al 15 de setembre. Aquest fet, ja va comportar les crítiques per part de l’oposició.

Aquest nou aparcament, de tres plantes i 143 places, a Llafranc és un espai molt important per dotar de més zones d’estacionament als cotxes que s’apropen al nucli durant l’estiu.

L'aparcament de Llafranc obrirà més tard del previst
Imatge de la construcció de l’aparcament de Llafranc el juliol 2018

Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).