Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


L’ajuntament reclama una oferta formativa pública digne, de qualitat i adequada de Formació Professional

Escrit per el 31 de Juliol de 2022

  • La moció del grup Palafrugell En Comú Podem  va ser aprovada amb 20 vots a favor

En la sessió plenària de l’Ajuntament de Palafrugell del passat dimarts, es va aprovar una moció presentada pel grup municipal d’En Comú Podem, en la qual reclamava una oferta formativa pública digna i de qualitat. Finalment, aquesta moció es va aprovar amb 20 vots a favor.

El regidor i portaveu d’En Com´ú Podem, Alfons Rius, ens va resumir la problemàtica que estava apareixent a Palafrugell en relació a l’absència de places d’educació pública d’FP. Ens ho introdueix aclarint que en els inicis de la legislatura actual, el conseller Cambray va afirmar que aquest seria l’any de l’FP.

En l’àmbit de les FP els centres van rebre informació sobre les ràtios. Aquestes augmentarien un 10% abans d’iniciar aquestes matrícules. Cal recordar que en el curs 2021-22 van haver-hi 10.000 alumnes que es van quedar sense plaça demostrant, doncs, una mala gestió i planificació, segons la moció presentada.

Alfons Rius afirma que es vulnera el dret a l’educació i això crea la paradoxa d’un atur juvenil, amb places que no es cobreixen. El pitjor és que al veure que les ofertes públiques disminueixen, les ofertes privades augmenten de manera desorbitada, afirma el regidor.

El regidor Alfons Rius ens parla sobre la problemàtica actual.

La solució que Rius busca per millorar aquesta situació passa pert augmentar les places per obtenir una formació professional, tant de cicle formatiu de grau mig, superior i programes de formació i inserció mantenint ràtios per augmentar l’alumnat.

També insisteixen en el sistema d’educació. Cal millorar els sistemes d’orientació i acompanyament en l’escolaritat de l’alumnat matriculat.

Com a tercera millora proposen planificar conjuntament amb la comunitat educativa els processos d’admissió de cares al proper curs.

Solucions que proposa Alfons Rius per obtenir una educació de qualitat a l’FP

Des de l’equip de govern, la regidora Monica Alcalá va comentar que votarien a favor de la proposta d’Alfons Rius. Tot i això, volen tenir en compte dos aspectes; el primer és que vol que s’articuli a través de la taula local de planificació i també tenint en compte la demanda empresarial i conjuntament amb la direcció de l’institut on s’impartirà la formació professional.

Resposta de la regidora d’educació, Monica Alcalá, sobre la moció proposada.

El regidor de Ciutadans també es va posicionar a favor de la proposta, però ell volia saber com es podia remunerar a tots aquells alumnes que no haguessin pogut entrar en la formació i ho va enfocar des d’una perspectiva molt més administrativa i en un aspecte econòmic.

Finalment, el portaveu del PSC, Juli Fernàndez, també va donar un vot positiu a la proposta, però es va mostrar preocupat pel futur i per una millor qualitat dels llocs del treball.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).