Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


L’Ajuntament de Palafrugell promou l’habitatge social

Escrit per el 23 de Setembre de 2021

  • L’Oficina Municipal de l’Habitatge se suma al programa Reallotgem de la Generalitat de Catalunya.
  • Aquest ofereix garanties a les propietats privades.

L’Oficina Municipal de l’Habitatge de l’Ajuntament de Palafrugell s’uneix al programa Reallotgem de la Generalitat de Catalunya, promogut per l’Agència Catalana de l’Habitatge. Aquest té com a objectiu incrementar el nombre d’habitatges de lloguer social disponibles i oferir garanties a les propietats privades. És, en definitiva, un projecte per donar una oportunitat d’ús als habitatges buits de tot el país.

Per tal d’oferir seguretat als propietaris i les propietàries dels pisos i cases, el contracte es fa directament amb l’Agència Catalana de l’Habitatge. Així és aquesta l’encarregada d’oferir un contracte de cessió d’ús a les persones sol·licitants del servei. Com a garanties per a la propietat privada s’ofereix el pagament de 18 mesos per endavant (sense comptar la fiança), es garanteix el cobrament de les mensualitats durant 5 anys i el retorn de l’habitatge en les mateixes condicions, tal com ens explica la regidora de Benestar Social, Roser Massaguer.

Per Massaguer la cessió dels habitatges també oferirà altres avantatges. Permetrà evitar les ocupacions il·legals i el degradament natural dels pisos buits causat pel pas del temps.

Amb tot, cal apuntar que aquest programa va dirigit a particulars i societats que disposin d’habitatges buits. En queden fora, per tant, entitats bancàries.

Lluitar contra el gran nombre d’habitatges buits

Reallotgem permetrà a l’Ajuntament de Palafrugell lluitar contra l’elevat nombre d’habitatges buits que hi ha al municipi, un aspecte que fa anys que hi treballen. Actualment s’està fent el recompte dels que podrien entrar dins d’aquest programa.

Les persones interessades a participar-hi, poden adreçar-se a l’Oficina de l’Habitatge al Carrer de Martí Jordi Frigola, 38; trucar al 972 30 07 08 o enviar un correu electrònic a habitatge@palafrugell.cat i rebrà la informació desitjada.

Per últim, recordar que es pot recuperar la conversa íntegra amb Roser Massaguer a continuació.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).