Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


L’Ajuntament de Palafrugell posa plaques solars a la coberta de l’edifici de l’OAC

Escrit per el 28 de Gener de 2022

  • Les plaques donaran subministrament a l’edifici de la seu de l’Ajuntament.
  • Les proves del funcionament es faran al mes de febrer.

Durant el mes de gener de 2022, s’estan executant les obres d’instal·lació d’un camp de plaques fotovoltaiques al sostre de les dependències de l’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC), que donaran subministrament a l’edifici de la seu de l’Ajuntament.

Mitjançant les plaques fotovoltaiques, es preveu una aportació solar a l’edifici per sobre del 32% del consum energètic; el que suposa una reducció aproximada de 12,5 tones d’emissions de CO₂ anuals i un estalvi anual d’uns 3.800 €.

Les obres formen part de l’operació «GiraEfi. Millora de l’eficiència energètica dels municipis de la demarcació de Girona» (PR15-011843) a través de la Diputació de Girona. El projecte està cofinançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional de la Unió Europea, en el marc del programa operatiu FEDER de Catalunya 2014-2020, amb un ajut de 15.380,76 €.

Marc Heras, regidor de Medi Ambient de l’Ajuntament de Palafrugell, així ens ho comentava al matinal de Ràdio Palafrugell.

En total s’han instal·lat 69 unitats de mòduls fotovoltaics de 540Wp model JA SOLAR, orientats a 39º sud-oest, amb una inclinació de 15º, formant un conjunt amb una capacitat de producció total de 37,26KWp. La instal·lació ha estat dissenyada per optimitzar tant la part tècnica-econòmica com els límits tècnics que plantejava el projecte, ocupant el 80% de la superfície útil del sostre.

Per acabar, es preveu iniciar les primeres proves de funcionament a principis de febrer.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).