Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Laia Vilaseca presenta ‘Quan la neu es fon’

Escrit per el 15 d'Abril de 2022

  • L’acció de la novel·la se situa a Yosemite, als Estats Units.

Quan la neu es fon és la darrera novel·la de la periodista Laia Vilaseca. És un thriller ple de misteri i contrastos situat en un entorn rural. Vilaseca detalla que la idea d’escriure’l li va aparèixer després de viatjar als Estats Units, concretament a Yosemite.

A més, Vilaseca tenia ganes d’escriure una nova novel·la després de la Noia del vestit blau. En aquest cas, apunta que són dos llibres molt diferents, tot i que ambdues narracions se situen en espais rurals. L’anterior té una trama més senzilla, ja que ara hi ha incorporat més personatges. Tanmateix, apunta que també transmet l’evolució que ha fet com a escriptora.

Un thriller als Estats Units

Vilaseca apunta que mentre viatjava pels Estats Units li van impactar els cartells de persones desaparegudes. Per aquest motiu, va decidir tractar la novel·la a aquest tema. El protagonista de l’acció és Nick Carrington, un guardabosc que comença a investigar la desaparició d’una jove, Jennie Johnson. A mesura que va descobrint més sobre els fets, decideix escriure’n un llibre, però se n’adona que la seva vida corre perill.

Explica que el protagonista, Nick Carrington, és un investigador molt proper i que es diferencia dels detectius que es poden trobar en altres novel·les clàssiques.

Escriure aquest thriller li ha estat més difícil que les obres prèvies. Ho justifica perquè hi ha hagut més treball per a assolir la innovació i sortir de la zona de confort.

Passió per l’escriptura

Per acabar, Laia Vilaseca és una periodista barcelonina i també ha estudiat cursos de guió i escriptura creativa. Ha fet ràdio i durant un temps va treballar en una empresa de comunicació. No obstant això, l’escriptura és la seva passió i remarca que la professió li ha permès fer-ho.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).