Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


L’actualitat del risc de rebrot per la COVID-19 a Palafrugell, per l’alcalde Josep Piferrer.

Escrit per el 4 de Desembre de 2020

  • Parlem amb l’alcalde de Palafrugell, Josep Piferrer, sobre l’estat actual del risc de rebrot a la vila, el nombre previst de visitants aquest pont i la propera campanya de Nadal.
  • L’equip de govern creu que no serà tanta la gent que s’acostarà a les nostres costes amb motiu del pont de la Puríssima.

Nerea Cabello per Ràdio Palafrugell, entrevista per Rafel Corbí.

Una vegada més, comptem amb la col·laboració de l’alcalde de la nostra vila, Josep Piferrer, per conèixer quina és la situació de Palafrugell davant el creixement del risc de rebrot per la Covid-19. Així també, per parlar de les previsions respecte al nombre de visitants per l’imminent pont de la Puríssima de desembre.

En primer lloc, l’equip de govern creu que no será tanta la gent que s’acostarà a les nostres costes. Preveuen una pujada d’un màxim del 10% dels visitants respecte la població de la nostra vil·la.

En l’actualitat, no disposen de dades oficials sobre els desplaçaments que van tenir lloc a data d’ahir. Però Josep Piferrer ja ens avança que al llarg del dia d’avui, s’instal·laran una serie de controls destinats a controlar l’índex d’arribades massives al nostre territori.

Seguidament, l’alcalde Piferrer ens recorda el seguit de mesures del confinament perimetral municipal que ha de complir la ciutadania. L’alcalde convida a seguir les precaucions que la ciutadania ha respectat fins l’actualitat.

D’altra banda, en Josep Piferrer avança que sota la situació actual, estem lluny de tornar a la nova normalitat.

“Amb aquests números, és impossible que baixem”

En l’actualitat, a Palafrugell ens trobem al voltant de l’1 en l’índex de risc de rebrot. El que es tradueix com que cada contagiat contagia auna altra persona.

La gent ha de ser molt conscient de que és l’últim esforç que es demana, esperant sempre que hi hagin les vacunes i puguem encarar sobretot aquest estiu des d’una altre óptica”.

Josep Piferrer, alcalde de Palafrugell.

Convé ressaltar que, tal com ens han indicat les autoritats sanitàries, la vacuna no serà raó per descuidar les mesures sanitàries establertes en la nova normalitat. Així ens ho recorda Josep Piferrer, fent referència a la feblesa de la població més envellida davant el contagi per Covid-19.

Tot controlat al Palafrugell Gent Gran

A continuació, l’alcalde Piferrer ens detalla la situació actual del centre Palafrugell Gent Gran. Qualifica la situació de “molt controlada” gràcies als nous protocols de cribratge del Departament de Salut.

Finalment, recorda que cal mentalitzar-se de que aquest atípic Nadal, cal mantenir la precaució. Actualment, des de tots els òrgans administratius de Palafrugell, treballen per establir la màxima normalitat i poder celebrar -en la mesura del possible- el Nadal.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).