Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


L’actualitat de Palafrugell davant les estadístiques de rebrot per Josep Piferrer

Escrit per el 2 de Novembre de 2020

  • L’equip de govern se sent satisfet i agraït per la participació de la població en el cribatge massiu d’aquest passat cap de setmana.
  • A través dels resultats del cribatge, es podrà estudiar la situació de la vil·la amb més detall.
  • Les reunions particulars sense mascareta ni distàncies continuen essent el focus més gran de contagi.

Aquest dilluns dos de novembre, la nostra sintonia ha visitat les instal·lacions de l’Ajuntament de Palafrugell per entrevistar a en Josep Piferrer, alcalde de Palafrugell. Durant la conversa, Piferrer aprofita la nostra sintonia per fer conèixer a la població com ha estat el cribatge celebrat aquest cap de setmana, així com l’actualitat de la vil·la dins les estadístiques del risc de rebrot.

En primer lloc, des de l’equip de govern se senten satisfets i agraïts per les 1550 persones que van dedicar temps durant el cap de setmana per fer-se la prova. Gràcies a la participació, cadascú coneixerà el seu estat de salut, i Palafrugell podrà analitzar i controlar, en la mesura del possible, els índexs de contagi.

Josep Piferrer, ens fa saber que el nombre d’assistents al cribatge era més o menys el previst per les autoritats sanitàries. Tot i que el dissabte, es podrien haver fet més persones.

Amb les dades que s’extrauran del cribatge, ja es pot realitzar una fotografia de la situació de Palafrugell davant la COVID-19

En segon lloc, Piferrer aclareix que el màxim de PCR hauria arribat a 2000. Però, amb les dades actuals ja es pot fer una fotografia de la situació de Palafrugell. “Si sortim per sota del 25% de persones positives, vol dir que estem millor del que pensàvem. Si és major, estem molt malament.”

Seguidament, fent una valoració amb les dades actuals, Josep Piferrer preveu que venen moments difícils. La taxa de reproducció de la COVID-19 es troba per sobre de la ràtio 1, amb gent malalta. “Estem menys malament de fa una setmana però continuem malament, cal seguir amb les noves mesures sanitàries, ja que si al llarg de deu dies no abaixem d’aquest 1, s’hauran d’augmentar les mesures de restricció de mobilitat.”

Convé ressaltar que, el focus de contagis es troben en els cercles de confiança. Famílies, amics, amics d’amics… augmentar els grups amb més de sis persones, és el focus de contagi més gran que hi ha. Aprofitant el nostre canal de difusió, Piferrer insisteix a evitar-ho. Ja que, si no hi ha consciència individual, no podrem arribar en les xifres de baixada.

D’altra banda Josep Piferrer recorda al públic que les mesures es poden dur a terme de dues maneres diferents. Les mesures pausades, o les mesures contundents. A continuació ens explica com s’apliquen segons el risc de rebrot i quines són les característiques de les mesures aplicades a Catalunya.

“Jo crec que al llarg d’aquesta setmana es veurà el fruit d’aquest tancament tan exhaustiu que hi ha hagut aquest cap de setmana”

També s’observa el nivell del contagi de tot el Baix Empordà, per controlar les diferents mesures que s’hi apliquen. Per tant, s’han de mirar les xifres de tota la comarca per entendre les mesures, no només les de Palafrugell. Palamós i Sant Feliu també estan en unes xifres importants de contagi.

Pel que fa al cap de setmana, hi ha hagut una reducció considerable de les mobilitzacions en comparació amb un cap de setmana normal. Les escasses mobilitzacions per segones residències no preocupen ni a l’equip de govern, ni a les autoritats sanitàries.

Per concloure, l’alcalde de Palafrugell Josep Piferrer, ens recorda la necessitat de reduir les trobades sense mascareta i sense distàncies entre persones de confiança. Reclamen un gran esforç de tota la població per arribar a reduir els nombres de contagis de la nostra vil·la, i així poder tornar a la nova normalitat tan aviat com es pugui.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).