Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


La vaga als centres escolars de Palafrugell

Escrit per a 18 d'Octubre de 2019

  • A infantil i primària el 87,5% de centres ofereixen serveis mínims. A secundària la majoria d’alumnes s’han adherit a la vaga, així com el professorat.

Sota el lema “Pels drets i la llibertat” avui 18 d’octubre s’ha convocat vaga general. Aquesta es va convocar arran de la sentència del procés que es va conèixer dilluns. El seguiment de la vaga als centres escolars de Palafrugell es podria definir com a majoritària.

Pel que fa als centres d’infantil i primària 7 dels 8 ofereixen serveis mínims. Així, a les llars d’infants Tomanyí i Els Belluguets obriran de 8 a 14h. A més, tampoc garanteixen que hi hagi servei de menjador. D’altra banda, en 5 dels 6 centres de primària es preveu serveis mínims. En aquest sentit, al Barceló i Matas el 50% del professorat s’ha adherit a la convocatòria. Així doncs, el Carrilet, el Pi Verd, el Torres i Jonama, el Sant Jordi i el Vedruna obriran amb serveis mínims.

Un cas ben diferent és el dels centres de secundària. D’una banda, a l’INS Baix Empordà, el 80% dels i les docents fan vaga. D’altra banda, els alumnes d’aquest centre també majoritàriament han buidat les aules. Així, dos terços de l’alumnat d’ESO fan vaga. A més, els i les alumnes de batxillerat i cicles formatius, majoritàriament també s’han sumat a l’aturada.

Respecte a la resta de centres d’educació secundària les dades de seguiment de l’alumnat són similars a les de l’INS Baix Empordà. El Martí Carreras 204 de 209 alumnes de batxillerat fan vaga i 249 de 273 d’ESO també. El professorat també fa un seguiment massiu de l’aturada.

D’altra banda, el Prats de la Carrera i el Sant Jordi ofereixen serveis mínims de professorat. No obstant això, el 70% i el 75% d’alumnes respectivament no aniran a classe.

El Centre Municipal d’Educació a mig gas

Respecte al CME Núria Rivas Mascarós, malgrat que estarà obert en el seu horari habitual, de 9 a 13:30h, el 50% del personal s’ha sumat a la vaga. D’altra banda, s’ha de destacar que l’Oficina de Català restarà tancada i al Centre de Formació d’Adults (CDA) i haurà alguns docents.

Per últim, respecte el Pla de Transició al Treball (PTT) no impartirà classes atès que tots els i les alumnes fan vaga. També a la UEC els nois i noies no han assistit a classe. En aquest cas, però, el professorat sí que treballa.

Així doncs, ampli seguiment de la vaga als centres escolars de Palafrugell.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *