Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


La tornada a l’escola a Palafrugell

Escrit per a 27 d'Agost de 2020

  • Educació treballa perquè sigui de forma presencial i amb totes les mesures i els protocols de seguretat adequats
  • La Generalitat proposa ràtios de 20 alumnes per aula, però a Palafrugell encara no es confirma res

Com serà la tornada a l’escola a Palafrugell? De moment, l’únic segur és que l’inici del curs 2020-2021 serà el 14 de setembre. El que no se sap encara és de quina manera es durà a terme. Des de la Generalitat estan treballant la possibilitat d’implantar unes ràtios d’uns vint alumnes per aula a primària, amb mascareta i distància de seguretat.

La regidora d’educació de l’Ajuntament de Palafrugell, Mònica Alcalà, ha passat per la nostra sintonia per valorar com serà la tornada a l’escola a Palafrugell. L’objectiu és començar amb la màxima normalitat possible i, de moment, que es faci de forma presencial.

Pel que fa a les escoles, la regidora explica que els directors i directores dels centres van presentar quasi a contrarellotge uns plans d’obertura especialitzats. Per tant, aquests plans no són universals i fixes, sinó que poden modificar-se.

El focus està posat en la possibilitat de tenir grups estables i mantenir la màxima traçabilitat dins el centre, tant amb el professorat com amb els alumnes. D’aquesta manera, si hi ha un suposat cas, es minimitzarien els contagis i es tindrien controlats.

D’altra banda, Educació també té sobre la taula la idea que els professors siguin fixes a una aula en concret.

No obstant, encara és massa d’hora per confirmar que les ràtios de 20 alumnes per aula es pugui efectuar al nostre municipi.

Reunió sobre els protocols de salut

Aquest divendres hi haurà una reunió amb els equips directius i el director del CAP per fixar els protocols de salut que es seguiran, resoldre inquietuds i rebre informació.

La regidora d’educació, a més, puntualitza el fet que els casals d’estiu han anat molt bé i s’han seguit tots els protocols. Per tant, esperen que la tornada a l’escola sigui igual.

En qualsevol cas, tots els esforços van dirigits a poder fer el curs 2020-2021 de forma enterament presencial.


Opinions dels lectors
  1. Ana Isabel gallego martinez   On   27 d'Agost de 2020 at 15:37

    Gracias esperemos que todo vaya bien ….i si los casales an sido una pasada de bien sobretodo el torre Jonama .casal ilusión..gracias por la información

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *