Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


La suspensió de la construcció de noves piscines entrarà en vigor a partir del maig

Escrit per el 28 de Febrer de 2024

  • El govern justifica la suspensió d’un any, prorrogable un més, per motius urbanístics.

La suspensió de la construcció de noves piscines entrarà en vigor a partir del mes de maig. És el termini que preveu l’Ajuntament de Palafrugell després d’aprovar-la per urgència al ple municipal del febrer. Hi va votar a favor l’equip de govern, Esquerra Republicana i Palafrugell en Comú Podem. Junts s’hi va abstenir i VOX hi va votar en contra. El govern justifica la suspensió d’un any, prorrogable a un més, per motius urbanístics.

El regidor d’Urbanisme, Xavier Rangel, explica que estudiaran quins criteris han de complir les futures piscines per ser més sostenibles. Per exemple, que pugui incloure mesures per recollir l’aigua de la pluja. A més, la suspensió permetrà estalviar aigua en època de sequera. Han detectat l’ompliment de 12 piscines d’una quarantena que van permetre els últims tres trimestres del 2023.

Rangel recorda que està prohibit omplir i reomplir les piscines, excepte amb aigua de mar i desconnectades de la xarxa de sanejament. I que el decret de la sequera “és clar”.

L’alcalde, Juli Fernández, explica que permetrà adaptar-se a episodis de sequera i no preveu que afecti el sector turístic.

Esquerra Republicana i Palafrugell en Comú Podem volien presentar una moció

Esquerra Republicana i Palafrugell en Comú Podem volien presentar una moció en aquest sentit. I així ho van anunciar a les comissions informatives. En aquell moment, però, el govern no els va dir que volien aprovar la mesura. La portaveu republicana, Mònica Alcalà, va preguntar per què ho van fer.

Juli Fernández va justificar que estaven estudiant les “fórmules jurídiques”.

Tot i que Palafrugell en Comú Podem va demanar la suspensió de noves piscines. El portaveu, Josep Ferrés, va destacar que “poden servir com a cisterna”. I demana que es garanteixi la salubritat de l’aigua per evitar malalties, com el còlera.

Per altra banda, Junts per Palafrugell critica la decisió. David Martín considera que “paguen justos per pecadors”.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).Segueix llegint