Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


La pols en suspensió anirà a la baixa aquest cap de setmana

Escrit per a 5 de Març de 2021

  • Seguirà la monotonia meteorològica aquest cap de setmana.
  • Es preveu que la pols en suspensió vagi a la baixa el diumenge i serà el dia amb més probabilitat de pluja.
  • La temperatura del mar és de gairebé 13 graus.

Aquest divendres hem tingut un dia tranquil amb una temperatura agradable, núvols indefinits, una mica de mar de fons i el manteniment de la pols en suspensió. Ens ho explica Josep Pascual de l’Observatori de l’Estartit, des de la seva embarcació, mentre realitzava les seves observacions meteorològiques.

Josep Pascual disposa d’una sonda de l’Institut de Ciències del Mar que elabora un registre continu de les dades marítimes com la temperatura i conductivitat elèctrica. Per altra banda, ens apunta que la temperatura del mar a 20 metres de profunditat és de 12,95 graus.

Monotonia meteorològica els pròxims dies

Aquest cap de setmana no serà gaire diferent que els últims dies en l’àmbit meteorològic. Sí que es preveu que disminueixi la pols en suspensió, però la nuvolositat serà present i podria deixar algun plugim. En cas de pluja fins al dissabte, que és poc probable, seria en forma de pluja de fang.

El diumenge serà el dia amb més probabilitat de precipitacions, però febles. La principal diferència és que hi haurà menys pols en suspensió.

Pols en suspensió a l’atmosfera

Aquest episodi fa 8-10 dies que dura i és causat per vents del sud en alçada que ens la fan arribar. A finals del mes de gener i principis de febrer ja vam patir un episodi similar, amb menys durada, però que va tenyir de marró la neu del Pirineu.

Es tracta d’una situació dilatada, però també accentuada per l’absència d’episodis de tramuntana elevada i que pot tenir relació amb el canvi climàtic.

Fotografies: Josep Pascual


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *