Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


La policia local de Palafrugell incorpora una unitat canina per fer front al consum i tinença de substàncies estupefaents

Escrit per a 30 de Gener de 2021

  • Contactem amb l’Eduard Pujol, agent del Cos de Policia local de Palafrugell, per conèixer els detalls de la incorporació.
  • El principal objectiu de la incorporació, és la prevenció del consum i/o tinença de substàncies estupefaents a la via i espais públics.
  • També participarà en controls preventius de seguretat ciutadana que es realitzen durant l’any.

Nerea Cabello per Ràdio Palafrugell, entrevista per Rafel Corbí.

Des de Ràdio Palafrugell contactem amb l’Eduard Pujol, agent del cos de Policia local de Palafrugell, per conèixer els detalls de la incorporació de la unitat canina a la unitat policial.

Durant la darrera setmana, s’ha incorporat una unitat canina a la Policia Local de Palafrugell. Un projecte que s’ha gestat al llarg del darrer any i que ara és una realitat. Tot seguit, escoltem com fa dos anys es va fer la porposta per part de l’Eduard Pujol i en Joan García, amb la intenció de prevenir el consum de substàncies estupefaents entre els més joves.

El seu principal objectiu és la prevenció del consum i/o tinença de substàncies estupefaents a la via i espais públics. També la lluita contra el tràfic d’aquestes substàncies, fomentant el patrullatge a peu de proximitat. L’Eduard ho qualifica com un “recurs molt útil” per poder fer front al tràfic i consum de drogues.

Així mateix, l’Eduard comparteix amb Ràdio Palafrugell que, personalment, sempre ha conviscut amb gossos tot i no treballar-hi mai. Però, després d’informar-se i visitar unitats canines d’altres cossos, van decidir presentar el projecte als seus superiors.

Tasques preventives i de proximitat

D’aquesta manera, el cos municipal segueix treballant en tasques preventives i de proximitat, tal i com ho ha estat realitzant en els darrers anys. A partir d’ara, l’Uma, que és el nom de la gossa ensinistrada per la detecció de substàncies estupefaents, i que es tracta d’un pastor belga malinois d’un any i quatre mesos d’edat, s’incorpora a la Policia local amb la finalitat de prevenir el consum i tràfic de drogues.

Convé ressaltar que els agents policials que acompanyen a l’Uma, han de formar-se com a guies. L’Eduard qualifica la formació de “fonamental”.

A continuació, l’Eduard, el guia de l’Uma, ens explica quines són les responsabilitats i funcions que recauen sobre la figura de guia de la unitat canina.

L’Uma

Paral·lelament, l’Uma també donarà suport a la resta d’unitats del cos policial, participarà en controls preventius de vehicles i realitzarà patrulles a peu per les zones amb més problemàtiques relacionades amb el consum de substàncies estupefaents. També participarà en xerrades i exhibicions als centres escolars per conscienciar als més joves sobre els efectes que produeixen el consum d’aquestes substàncies. També donarà suport a les inspeccions administratives dels establiments i col·laboracions amb altres cossos policials que ho requereixin.

Per concloure, el cos de Policia Local afegeix que aquesta unitat canina, suposarà un important suport en la detecció d’aquestes substàncies en llocs molt específics. Així es facilitarà la detecció de les substàncies. Indirectament, també suposarà una disminució de la sensació d’inseguretat a diferents punts del municipi.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *