Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


La Policia Local de Palafrugell deté a tres persones que actuaven utilitzant el mètode “teletubbie”

Escrit per a 27 de Setembre de 2022

  • Les víctimes solen ser persones grans que van soles.

La Policia Local de Palafrugell va detenir tres persones, una d’elles menor d’edat, al centre del municipi per, presumptament, pertànyer a una banda criminal que robava rellotges i joies a persones d’edat avançada. Feien servir el mètode “teletubbie”, guanyant-se la seva confiança i els abraçaven per robar-los. 

L’actuació va tenir lloc el passat dijous, 8 de setembre, quan els agents de Palafrugell van detectar un vehicle on hi viatgen tres persones sospitoses. Els agents del cos van comprovar que qui conduïa el vehicle, de 17 anys, tenia un permís de conducció del Regne Unit, fet que no estava habilitat per fer-ho al nostre país. Per aquest motiu, es va retenir el vehicle i es van fer les diligències pertinents.

D’altra banda, una de les ocupants tenia una ordre de detenció de la Policia Local d’Arenys de Mar per robatori amb violència i intimidació. Els detinguts van passar a disposició judicial.

Què és el mètode “teletubbie” o mimosa?

El mètode “teletubbie” consisteix a apropar-se a les víctimes de forma afectuosa, fent-se passar per persones conegudes. Un cop aconsegueixen la confiança, les persones delinqüents fan alguna carícia o abraçada i aprofiten per a robar joies, rellotges, carteres o mòbils, entre d’altres.

El nom del mètode prové de la sèrie infantil britànica “Teletubbies”, basant-se en les abraçades que feien els protagonistes de l’audiovisual. Ho explica el sergent de la Policia Local, Joan Roca.

Les delinqüents solen ser dones que actuen soles o en parella. Mentre que una distreu la víctima, l’altra aprofita per a fer el robatori.

Les víctimes solen ser persones d’edat avançada que van soles. Els robatoris tenen lloc en zones on freqüenten per anar a passejar. Roca explica que va ser un mètode molt habitual abans del confinament i que ara ha tornat a tenir un repunt. Des de la policia, es demana que es vagi amb compte quan s’apropi algun desconegut amb actitud afectuosa.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *