Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


La pedagoga italiana Laura Malavasi visita Palafrugell

Escrit per el 15 d'Octubre de 2021

  • Ha estat la ponent de la 4a Jornada de la Xarxa de Ciutats Educadores de les Comarques Gironines que s’ha desenvolupat a Palafrugell.
  • La pedagoga italiana compta amb una àmplia experiència en infants dels 0 als 6 anys.

Aquest divendres Palafugell ha estat la capital de l’educació a les comarques gironines, amb la 4a Jornada de la Xarxa de Ciutats Educadores de les Comarques Gironines (XCECG). En aquest sentit, la pedagoga italiana Laura Malavasi ha visitat el municipi per explicar la seva llarga experiència amb infants fins als 6 anys. Un total de 78 persones han participat d’aquesta jornada.

Durant aquesta jornada s’ha parlat de la importància d’arribar a tots els infants dels 0 als 6 anys. Així, no es vol deixar de banda aquells que no van a les llars d’infants o escoles bressols com recorda Mònica Alcalà, regidora d’Educació de l’Ajuntament de Palafrugell.

Des de l’àrea d’Educació, a més, celebren poder haver acollit aquesta Jornada i que s’hagi pogut fer presencialment.

D’altra banda, la gran convidada d’aquest esdeveniment ha estat la pedagoga italiana Laura Malavasi. La formadora i consultora s’ocupa de projectes de formació i de coordinació pedagògica per a serveis de 0 a 6 anys d’Itàlia. En declaracions a Ràdio Palafrugell comenta la importància dels mestres a l’hora de dotar de les eines als infants per desenvolupar-se.

El joc com a eina d’aprenentatge

Una de les característiques de Malavasi és la importància que dona al joc. En aquest sentit, lamenta que a mesura que les persones ens anem fent gran deixem de jugar. Per això, reivindica el joc com una altra manera d’aprendre i en la que els adults també s’hi han d’incloure.

Per últim, respecte a com ha canviat la manera d’aprendre, mitjançant el joc, en els infants en els darrers anys, Laura Malavasi apunta que tot i que les formes de jugar han canviat, els benficis encara perduren. A més, torna a remarcar els aspectes positius en els infants de veure els adults jugant.

D’aquesta manera, els infants quan creixin voldran continuar jugant perquè veuen que els adults del seu entorn ho fan. De fet, la pedagoga italiana destaca que ella encara continua jugant, i molt. En total, han participtat d’aquesta jornada 78 persones en un acte que ha tingut lloc al Teatre Municipal de Palafrugell.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).