Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


‘La Nit de la Iguana’ al Club Llegir el Teatre de la Biblioteca

Escrit per a 15 de Febrer de 2021

  • El Club Llegir el Teatre de la Biblioteca de Palafrugell, continua la seva activitat en format telemàtic.
  • Conversem amb la Susana Ruiz, qui conjuntament amb la Montse Parra, són les coordinadores del Club.

Amb la intenció de fer difusió de l’activitat cultural del municipi, contactem amb la Biblioteca de Palafrugell per conèixer l’adaptació del Club Llegir el Teatre al format telemàtic. Més concretament, parlem amb la Susana Ruiz, qui conjuntament amb la Montse Parra, són les coordinadores del Club.

En primer lloc, preguntem a la Susana sobre l’adaptació del Club Llegir el Teatre de la presencialitat a l’entorn virtual. Comparteix que han format als membres del club i la resta d’usuaris per tal d’adaptar-se al nou format amb la màxima facilitat possible.

La nit de la Iguana, de Tennesse Williams

Una obra que ens trasllada als anys quaranta, en un racó de la Costa del Pacífic a Mèxic. On una sèrie de personatges acaben reunits com “nàufrags” per casualitat. A continuació, la Susana ens presenta a en Shannon, un dels personatges principals de la trama.

L’hotel Costa Verde serà l’escenari d’una sèrie d’esdeveniments on en Shannon haurà d’enfrontar-se amb el seu passat i un triangle amorós inesperat.

Al llarg de l’obra, es destapa “tensió, foscor, desitjos, passions…” barrejades amb alcohol i desesperació.

Williams reflecteix les seves vivències a través dels personatges. I ho fa deixant entreveure reflexions entre els diàlegs, els quals la Susana qualifica de “molt filosòfics“.

La història de l’obra i les seves adaptacions

Els orígens de La nit de la Iguana de Tennesse Williams, es remunten a un conte curt escrit l’any 1948. Anys després, al 1961 va arribar l’obra de teatre als escenaris de Brodway.

D’altra banda, l’adaptació cinematogràfica va tenir lloc al Hollywood dels 60 on – tal com ens explica la Susana a continuació – va estar tot un èxit.

Tot seguit, la Susana ens avança la sèrie d’elements de l’obra de teatre que no apareixen en l’adaptació cinematogràfica.

La nit de la Iguana s’estrena al TNC

A causa del confinament comarcal, no tothom podrà accedir a l’estrena de La nit de la Iguana al Teatre Nacional de Catalunya a Barcelona. Per tal de no perdre’ns l’estrena, la Susana ens presenta l’alternativa del TNC Digital.

Per concloure, recordar que per realitzar la vostra inscripció a l’acte del Club de Llegir Teatre, heu d’escriure a biblioteca@palafrugell.cat o bé trucar al 972 30 48 09.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *