Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


La Justícia tomba la llicència del polèmic xalet del Golfet

Escrit per el 14 de Desembre de 2020

  • El Jutjat Contenciós Administratiu Núm. 1 de Girona emet una resolució anul·lant la llicència concedida el 2014, a més de dues llicencies posteriors.
  • Salvem El Golfet es mostra molt satisfeta amb la sentència de la jutgessa.
Jaume Palahí, fullejant la sentència

La demanda la va presentar Salvem El Golfet contra l’Ajuntament de Palafrugell, la Generalitat de Catalunya i l’empresa Casa Calella SL. La resolució estima parcialment el recurs presentat per SEG, anul·lant l’acord de l’1 d’abril de 2014 que concedia la llicència d’obres per a la construcció d’una vivenda unifamiliar aillada, enviant de nou l’expedient a la data anterior del 28 de març de 2014, quan es va emetre la proposta d’acord.

Així mateix, s’anul·len dos acords més, un del 17 de març de 2016 que va autoritzar el projecte de jardineria i construcció d’un mur, ordenant-ne l’enderrocament d’alguns trams. I també l’acord de 15 de novembre del mateix any que en va aprovar el projecte de legalització i restauració d’elements que no es contemplaven a la llicència original.

El Regidor delegat de Via Pública i Urbanisme, Jaume Palahí, ens feia una valoració de la sentència als nostres micròfons.

El mateix regidor ens recorda quin ha estat el camí recorregut per aquesta llicència des del 2014 fins a dia d’avui.

Jaume Palahí ens fa també esment del que pot o no pot fer l’ajuntament a partir d’aquest moment. Cal recordar que la sentència no és ferma i que, per tant, es pot recòrrer per una o més de les parts.

Safisfacció a Salvem El Golfet

Margarita Riera, en nom de l’Associació, es mostrava molt satisfeta per l’anulació de les tres llicències concedides per l’Ajuntament. Resalta que no es va fer l’informe d’impacte paisatgístic, que s’ordena sense pal·liatius l’enderroc de part del mur i del 3% de més de construcció que es va concedir.

Quins preveu que seran els propers moviments de totes les parts implicades? El camí encara es preveu llarg, però per part de Salvem El Golfet seran els socis els que decidiran quines accions es portaran a terme a partir d’ara. Margarita Riera creu que aquesta sentència ha de servir d’exemple per a futures actuacions.

Dels propers passos que es facin des de l’ajuntament, de Salvem el Golfet o de Casa Calella SL en seguirem informant a la nostra emissora.

Salvem el Golfet – Salvem el Golfet
Imatge d’arxiu

Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).