Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


La Junta Central d’Usuaris d’Aigua del Baix Ter posa en marxa la campanya “Regularitza el teu pou”

Escrit per a 24 de Novembre de 2020

  • La campanya es focalitza en garantir els drets dels usuaris a la utilització de l’aigua i assentar les bases per preservar els seus drets i el recurs global pel futur.
  • Conversem amb Francesc Camps, representant de la JCUABT sobre la campanya.

Nerea Cabello per Ràdio Palafrugell, entrevista per Rafel Corbí

La Junta Central d’Usuaris d’Aigua del Baix Ter (JCUABT), d’acord amb l’Agència Catalana de l’Aigua, posa en marxa la campanya “Regularitza el teu pou”. L’objectiu és facilitar als usuaris d’aigua el procés de regularització voluntària dels aprofitaments existents al Baix Ter. Ràdio Palafrugell ha establit contacte amb Francesc Camp, de la JCUABT, per presentar la campanya a la nostra audiència.

En primer lloc, la inscripció real dels aprofitaments al Registre d’Aigües és la millor manera de garantir els drets dels usuaris a la utilització de l’aigua. Al mateix temps, assenta les bases per a desenvolupar les actuacions pertinents per tal de preservar els seus drets i el recurs global pel futur. La regularització dels aprofitaments a través de la JCUABT estarà exempta de taxes per a l’usuari. A continuació, en Francesc Camps ens exposa quina és la situació actual dels pous d’aigua i quin és el procés que es du a terme per a la seva regularització.

Convé ressaltar que, el Registre d’Aigües té caràcter públic, i la inscripció registral és el mitjà de prova de l’existència i situació de la concessió o aprofitament davant de tercers. Els titulars de drets d’aprofitament d’aigües inscrits gaudeixen de protecció administrativa. La campanya facilitarà aquests drets, i es regularitzarán les concessions d’aigua.

D’altra banda, l’aigua és un bé públic (art.1 del text refós de la Llei d’Aigües) inclòs dins el domini públic hidràulic i gestionat, en el nostre cas, per la Generalitat de Catalunya a través de l’Agència Catalana de l’Aigua. La utilització privativa d’aigua es fa a través d’una autorització (per aprofitaments de menys de 7.000 m3/any) o per concessió (si és superior als 7.000 m3/any) i posterior inscripció al Registre d’Aigües.

Tot seguit, en Francesc ens detalla les diferències entre un pou d’ús domèstic i un d’ús industrial.

Per concloure, es pot consultar tota la informació al tríptic informatiu de la campanya o contactant amb la JCUABT a través de l’adreça electrònica info@aiguabaixter.cat o del telèfon 972 780 275 extensió 2453. Finalment, Camps ens aclareix els diferents dubtes que es puguin presentar.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *